En del matcher i hockeyallsvenskan idag och mitt spel hämtar vi från matchen mellan Mora och Karlskrona. Det här spelet har suttit väldigt ofta när Karlskrona varit på resande fot och jag tror inte på ändring här. Häng på!

  • Match: Mora – Karlskrona
  • Spel: Mora vinner första perioden
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Mora har stött på väldigt tufft motstånd på slutet i form av Västerås, Karlskoga, Leksand och Örebro. Förlust mot både Västerås och Karlskoga har nu följts upp av två riktigt bra matcher mot Leksand (3-2) och Örebro (3-4 e.fö). Jag var själv på plats i Behrn Arena senast mot Örebro och det hade inte alls varit orättvist med en 0-3 ledning efter första perioden för bortalaget, för man körde verkligen sönder Örebro. När man med en minut kvar av matchen gjorde 2-3 så trodde många det var klart, men ett misstag i egen zon slutade i kvittering och väl i förlängningen fick även Örebro bonuspinnen med sig. Detta gör nog att revanschlustan är extrastor hos hemmalaget idag och det är som sagt ingen stjärnlag som står för motståndet idag.

Gasper Kopitar åkte på en knäskada senast mot Örebro och spelar inte ikväll, men bror Anze är frisk och dominerar stort ute på isen just nu.

Karlskrona har ingen trevlig rad att kika på när vi snackar bortamatcher, på 11 matcher har man en seger och 10(!) förluster. Endast 12 inspelade poäng gör att laget placerar sig som jumbo i hockeyallsvenskan just nu. Går vi in och kikar lite närmare på bortamatcherna så har det även varit så att man oftast legat under efter första perioden på slutet. Mot Västerås hade man hela 5-0 i baken efter första och mot Örebro var det 3-0. Även mot Malmö, Troja, Djurgården, Södertälje, Leksand och Karlskoga har man legat under efter första perioden. Det har bara varit mot svagare motstånd i form av Asplöven, Almtuna och Tingsryd som man lyckats hålla ihop det första 20 min.

Bortalaget har skador på Roger Wahlqvist, Tomi Pöllönen, Jimmie Svensson och Patrik Ruiz. Senast saknades även Jesper Jensen pga sjukdom.


Karlskrona har haft det svårt att hänga med på bortais hittills och jag tror inte det blir någon skillnad här. Mora borde vara rejält revanschsugna efter tre tappade poäng senast och jag tror man sätter högsta fart från start här. 1,90 som unibet erbjuder sticker ut lite och jag tycker det är ett riktigt bra odds!

Följ mig på twitter @enklapengar då det dyker upp en del livespel där. Följ även @spelaspelse så ni inte missar några rekar här på sidan.

/e@sy