Allsvensk hockey i Fm Matsson arena ikväll där Mora tar emot Djurgården. Mora har värvat en NHL-stjärna till laget som gör debut ikväll, ger det effekt direkt?

  • Match: Mora – Djugården
  • Spel: Mora
  • Odds: 2,35 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Mora fick en smakstart på allsvenskan när man slog Södertälje med 5-3, men efter detta har man radat upp två raka förluster. I 4-3 förlusten borta mot Malmö borde man haft poäng men nu senast borta mot Oskarshamn var man helt under isen och fick torsk med 4-1. En liten anledning till den bleka insatsen senast kan ha varit att man åkte buss ner till Småland på matchdagen, vilket kanske inte är det optimala. Men nu är man på hemmais och till dagens match kommer det förmodligen bli fullsatt, och det var längesen det hände.

Anledningen till lapp på luckan stavas givetvis Anze Kopitar som kommer göra sin debut för Mora idag. Anze som blev poänkung i förra årets NHL-slutspel blir givetvis en enorm förstärkning och kan avgöra matcher helt på egen hand. Han har hunnit med ett par träningar och enligt rapporter så ser det ruskigt bra ut. Inga nya avbräck i Mora och man får förmodligen Johan Alcen tillbaka ifrån skada här.

Anze Kopitar i sin nya tröja.

Djurgården har inte imponerat så värst mycket i de matcher jag sett, men trots detta så har man tagit sex poäng på sina tre matcher. Man är ett puckskickligt lag med en Fredrik Bremberg som kan leverera de mest underbara passningarna man kan tänka sig. Men jag tycker inte man haft speciellt bra fart under skridskorna och det gäller det verkligen att man har ikväll, för Mora lär komma ut med en ruskig speed och sätta tryck på Djurgården.

Även Djurgården förväntas få hem lite NHL-förstärkning i Patric Hörnqvist och Douglas Murray, men det är ingenting man har någon nytta av idag å dessa inte är klara.


En fullsatt hall och en Anze Kopitar borde kunna lyfta Mora ett par snäpp idag, och då blir man farliga att tas med. Får man igång skridskoåkningen så tycker jag chanserna för tre poäng är goda.

/e@sy