Tre omgångar av hockeyallsvenskan ikväll och jag väljer att vända blicken mot Mora – Bofors. Det här spelet har varit en guldgruva hittills i hockeyallsvenskan när Mora spelat och det finns ingen anledning till att sluta med det. Häng på!

  • Match: Mora – Bofors
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1,90 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Det här spelet har som sagt varit en guldgruva när Mora spelat denna hittills denna säsong. Vi kan börja med att ta en titt på matcherna man spelat:

Mora – Södertälje 5-3
Malmö – Mora 4-3
Oskarshamn – Mora 4-1
Mora – Djurgården 5-4
Västerås – Mora 2-6

Mora har alltså gått över linan 5,5 mål i fyra av fem matcher än så länge, dessutom har man gjort det med bred marginal alla gångerna. Enda matchen man inte gått över linan 5,5 mål var på bortais mot Oskarshamn, där kom man inte alls upp i någon standard och lyckades bara pricka in en puck. Men annars är allt som vanligt i Mora, man spelar en snabb och chansrik hockey där man byter chanser hejvilt med sina motståndare. Man är faktiskt det lag som gjort flest mål i hockeyallsvenskan efter fem omgångar med hela 20 fullträffar, men samtidigt har man släppt in näst mest mål också, nämligen 17 puckar. Och det är inget som förvånar mig direkt när man ser vilken hawaii-hockey som spelas.

Nu har man ju även en Anze Kopitar i laget som är hyfsat varm i kläderna efter 1+3 senast i segermatchen mot Västerås, något som inte alls försämrar utsikten för många mål. Vidare så är det frågetecken för Moras målvaktssida där man lät MODO-lånet Linus Ullmark stå senast istället för Daniel Hansen. Ullmark gjorde det riktigt bra mot Västerås, men får han förtroende igen och hur pass bra är han egentligen?

Bröderna Kopitar i Mora.

Bofors är ett intressant lag som blev av med en del tunga pjäser inför den här säsongen men har trots detta gått väldigt bra i öppningen av hockeyallsvenskan. Man är en poäng före Mora med tre segrar och två förluster på sina matcher. Det har inte direkt varit några målkalas när Bofors spelat men man har heller inte mött något målsprutande lag som Mora i upptakten av serien. Man har en del vassa forwards med bland annat nyförvärvet Ken Andre Olimb som haft en bra start på hockeyallsvenskan, och jag är ganska säker på att man kommer smälla in ett par puckar i FM Mattsson arena ikväll.

Inga nya avbräck i Mora och man kör på som senast. I Bofors har jag inte hittat några rapporter om skador inför kvällens match, uppdaterar senare ifall det dyker upp.

1,90 på över 5,5 mål som expekt erbjuder är ett bra odds i mina ögon, spelas med lite över medelinsats.

/e@sy