Hockeyallsvenskan kör igång igen efter ett litet uppehåll och ett formstarkt Björklöven har rest ner till Mora för match. Senast dessa lag drabbade samman så blev det en hel del mål, blir det en repris på det idag?

  • Match: Mora – Björklöven
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Mora har gjort det bra hittills och placerar sig just nu som sjua i serien, något som jag tror man helt klart är nöjda med. Det otroligt jämnt i hockeyallsvenskan och man har till exempel bara fem poäng upp till andraplacerade Karlskoga. Jag brukar oftast spela överspel när Mora är i farten men har medvetet struntat i det på slutet då man stött på Timrå och Karlskoga, två lag som inte bjuder på allt för mycket bakåt. Men ikväll tror jag det kan bli andra bullar och på hemmaisen kommer man alltid ut med en ruggig offensiv. Det är bara Karlskrona som gjort fler mål i serien och Mora har hela tre spelare topp-7 i poängligan, där Jonas Westerling leder på 20 poäng just nu. Men det finns en orsak till att Mora inte ligger högre upp i tabellen och det är givetvis på grund av defensiven. Man åker på en del kontringar med sin spelstil och sedan har man inte någon jättestabil målvakt i mitt tycke. När man dessutom haft en del skador på backplatserna så gör det inte saken bättre.

En del skadebekymmer hos Mora som får klara sig utan bland annat centrarna Thomas Larsson och Jeremy Colliton, även backen Patrik Andersson saknas då han tvingats lägga av med ishockeyn. Men man har värvat in lite ny kraft där det är tänkt att Sergio Somma ska producera framåt, även Alexander Ribbenstrand och Emil Lundberg har värvats in.

morabjorkloven

Björklöven är nykomlingar i hockeyallsvenskan och hade det relativt tufft inledningsvis på säsongen. Men man har trummat igång ordentligt på slutet och innan vi gick på ett litet uppehåll så hade man plockat fyra raka vinster. Det är dessutom inga skitlag man besegrat där både Malmö (2-1) och Västerås (2-0) plockats ner på bortais. Inga målkalas i dessa matcher och det är ingen större gissning att gästerna kommer spela mycket på kontringar även i den här matchen. Men Mora spelar så otroligt offensivt så det blir oftast lite raggarhockey oavsett om det andra laget vill det eller ej. Det kommer dyka upp många kontringslägen för Björklöven och då kommer man givetvis ge sig iväg. Formstark spelare hos gästerna är Jon Palmebjörk som gjorde hela fyra mål i senaste segermatchen mot Almtuna (6-3).

Oscar Molin och Karl-Johan Lundström saknas på backsidan för Björklöven, vilket gör att det ser lite tunt ut där. Även Marcus Lundberg och William Quist missar kvällens match.


Senast dessa lag spelade så gick Mora vinnande ur striden med hela 6-3 på bortais, där fick vi se fyra mål redan i den första perioden. Jag tror det kan bli en del mål även ikväll och måste helt enkelt syna 2,15 som bet365erbjuder på över 5,5 mål. Blir en insats strax under medel på det här spelet!

/e@sy