Julen är över och det återstår bara ett par dagar av 2012. Allettan drar igång efter just nyår och det ska vi lägga stort fokus på. IIdag har vi en intressant match i hockeyallsvenskan där serieledande BIK Karlskoga tar sig upp till Mora för första matchen efter juluppehållet.

  • Match: Mora – BIK Karlskoga 
  • Speltips: Karlskoga DNB
  • Odds: 2.10 @ Betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 27/12, 19.00

Mora har som bekant två riktigt vassa spelare från NHL i Anze Kopitar och Bobby Ryan. Anze har producerat 9 mål och 20 assist på hans 27 matcher och det får ses som helt okej. Bobby Ryan har 7 mål + 2 assist  på 7 matcher och även det är riktigt bra. Under juluppehållet har man haft lite skade- och sjukdomsproblem, samtidigt som Tom Nilsson och Mikael Vikstrand har åkt iväg på junior-VM. De som varit skadade och sjuka förväntas dock starta matchen, sen är det väl oklart hur mycket speltid dem får. Något som vi dock kan konstatera är att saknaden av Mikael Vikstrand säkerligen kommer märkas av. Mora ligger på en sjunde plats i serien med sina 50 poäng, hela 15 poäng bakom dagens motståndare från Karlskoga. Mora är självklart ett duktigt lag och i allsvenskan kan alla slå alla, men man måste ju spela på något och här tycker jag oddset är lite för högt på gästerna.

BIK Karlskoga är som jag nämnde tidigare serieledare och det är säkert en överraskning för de flesta. Även för mig. Man började redan förra säsongen att överraska och alla väntade nog på att laget skulle tappa, men man höll upp hela säsongen och slutade faktiskt på en imponerande tredjeplats. I kvalserien tog det dock stopp. Till den här säsongen har man fått lite rutin till att vara ett topplag och har dessutom värvat in spelare som Marcus Johansson från Washington och pånyttfödde värmläningen Henric Björklund. Henric är också i delad poängliga-ledning på sina 36 poäng tillsammans med Oskarshamns Evan McGrath. Man tog även in Ken-Andre Olimb från Leksand och kortväxta Marcus Nilsson har gått från klarhet till klarhet och har förmodligen ett av seriens bästa ”öga för spelet”. BIK Karlskoga kommer med nästintill fullt lag, inga större avbräck, och åker upp till Mora som serieledare. Dessutom har de vunnit säsongens båda möten mot Mora och målvakten Joel Gistedt har spelat stabilt. Lägg därtill att de hade lätt för Mora redan förra säsongen och vann även de tre sista mötena mot dem.

BIK Karlskoga är serieledare och ligger 15 poäng före Mora, då tycker jag det är mer än vettigt att spela på BIK. I full tid den här säsongen har man tagit 21 segrar och Mora bara 12, vilket tyder på vilket lag som är det mest stabila av dessa två. Sedan är det ishockey och hockeyallsvenskan och Mora kan säkert vinna detta, men ikväll tror jag på gamla Bofors. Jag fegar som vanligt litegrann och väljer Draw No Bet hos Betway till fina 2.10 med en medeltung insats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!