Hockeyallsvenskan kör tre omgångar idag och jag hittar mitt spel i matchen mellan Mora – Asplöven. Bortalaget har ingen vacker rad på resande fot och saknar dessutom en av lagets bästa backar här.

  • Match: Mora – Asplöven
  • Spel: Mora -1,5
  • Odds: 1,962 @ pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Mora har varit en besvikelse i inledningen av hockeyallsvenskan och ligger för tillfället på en 11:e plats, en pinne bakom kvällens motstånd Asplöven. Man blandar verkligen prestationer där man ena kvällen vinner ett derby mot Leksand, för att sedan få stryk mot nykomlingen Karlskrona. Men det finns inga lätta matcher i hockeyallsvenskan och tränare Patric Wener efterlyser tuffare tag framför kassen där han tycker laget agerar för mesigt. Senast mot Karlskrona avlossade man hela 40 skott, men fick endast med sig ett mål på dessa skott. Timo Leinonen gjorde inte på något vis en kanonmatch utan han fick mestadels plocka puckarna helt ostört runt sin bur. Jag räknar med att det är ett rejält revanschsuget Mora som kommer ut på isen ikväll och helt enkelt tar tag i bitarna som inte funkat på slutet och kör över Asplöven.

Frågetecken i Mora för Johan Alcén, Christofer Schumacher och Henrik Olsén, vilket inte är några direkta avbräck.

Viktiga Per Hållberg saknas i bortalaget.

Asplöven har väl gjort det man förväntat av laget hittills och man placerar sig på en 9:e plats just nu. Men poängskörden (11 poäng) har man enbart tagit på hemmais vilket är ganska vanligt av en nykomling i början av en serie. På resande fot har man åkt på pisk i samtliga tre matcher och det är lite konstigt att Asplöven bara spelat tre bortamatcher efter nio omgånger av hockeyallsvenskan, kanske beror på avståndet till resterande lag rent resemässigt. I laget har vi en del spelare av kvalité där jag tycker man främst ska nämna Conny Strömberg och Per Hållberg som är två rutinerade rävar. Men i övrigt tycker jag truppen ser för klen ut och jag tror Asplöven får stora problem med att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.

Till kvällens match saknar man Per Hållberg som åkte på en skada i senaste matchen, vilket är ett tungt avbräck för bortalaget här!


Om Mora tagit åt sig av kritiken från tränare Wener så kommer man vinna det här med minst ett par puckar, man måste komma in på kassen mer och vara obekväma för motståndet helt enkelt. Asplöven som har tre raka förluster på resande fot och Hållberg ur spel tror jag inte kommer räcka till här.

/e@sy