Säsongen börjar sakta, men säkert lida mot sitt slut. Denna natt står Montreal Canadiens som värd för Winnipeg Jets och man siktar på ytterliggare en seger på hemmaplan.Båda lagen har ett par avbräck, men det drar jämnt ut.

  • Match: Montreal – Winnipeg
  • Speltips: Montreal över 2.5
  • Odds: 1.66 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 5/4, 01.35

Montreal är säsongens stora överraskning. Däremot kanske det inte är rätt läge att säga överraskning längre eftersom de fortfarande är ett väldigt bra lag. Däremot som jag skrivit tidigare så tror jag inte man håller över en hel säsong och framförallt inte i ett slutspel, men det återstår att se om jag har rätt eller fel. Nu har man iallafall fortsatt bra form och man är ett av de effektivaste lagen framåt och har gjort fjärde mest mål av alla lag. Det är just mål jag ska inrikta mig på idag. Att Montreal ska vinna matchen ligger på ungefär samma odds och då väljer jag isället att spela att de ska göra minst tre mål. Man har bekräftat att det blir Peter Budaj i kassen, vilket givetvis är ett litet avbräck gentemot Carey Price och jag kan inte lita på honom när man vet att Winnipeg försöker spela offensiv ishockey på bortaplan. För att man ska vinna matchen tror jag man behöver göra tre mål och då passar detta spel bra. Offensiven är riktigt bra och man har egentligen tre femmor som alla producerar. De har ingen superstjärna, men har ett bra lagspel och hjälper varandra i alla situationer. Backarna gillar att följa med upp i anfallen samtidigt som man backcheckar hårt. Inbördes mellan lagen sedan Jets bytte namn från Atlanta så har man mötts fem gånger, varav fyra av dem har Montreal gjort tre mål eller fler i. Säsongens enda möte hittills slutade med en 4-3 vinst för Habs. Montreal har denna säsong klarat linan i 12 av 18 hemmamatcher. Dessutom har man haft lätt för Winnipeg/Atlanta de sista säsongerna och vunnit 7 av 10 möten. Montreal har gjort minst tre mål i fyra raka matcher och siktar på ytterliggare en bra match offensivt.

Canadiens Overall Scoring: 3.2
Canadiens Home Scoring: 3.1
Canadiens Home PP: 20.8%
Montreal is 9-4 SU in its last 13 games
Montreal is 6-1 SU in its last 7 games when playing Winnipeg
Montreal is 4-1 SU in its last 5 games when playing at home against Winnipeg

Winnipeg spelar ett betydligt mer öppet spel på bortaplan. Man skapar mer framåt och man släpper framförallt till en massa mer skott. Dessutom är målsnittet även det högre på resande fot. Varför det är så är väl egentligen ganska enkelt att svara på. Hemmalaget är oftast det lag som styr matcherna och därav skapar man mer framåt. Winnipeg spelar på hemmaplan ganska kontrollerat och en relativt tråkig hockey. Borta kan man utnyttja sitt snabba spel och använda detta genom kontringar. Då blir det självklart mer ytor på bortaplan. Formen är allt  annat än god i Jets för tillfället. Man är uppe i fyra raka förluster och på dessa har man också släppt in 16 mål.

Jets Overall Defense: 3.0
Jets Road Defense: 3.2
Jets Road PK: 76.6%
Winnipeg is 1-4 SU in its last 5 games
Winnipeg is 1-4 SU in its last 5 games on the road


Montreal är ett klart bättre lag, framförallt just nu. Även om man inte skulle vinna matchen så har man goda chanser att göra åtminstone tre mål. Jag spelar Montreal över 2.5 mål till oddset 1.66 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden