Gårdagens match från försäsongen borta i Nordamerika mellan Minnesota och Winnipeg slutade 8-1 och det visar lite vad lite truppskillnad kan göra. Idag blickar vi mot ännu ett lag som ställer upp med betydligt starkare lag än det andra.

  • Match: Montreal – Pittsburgh (spelas i Quebec)
  • Speltips: Montreal
  • Odds: 2.53 @ Svenska Spel
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 29/9, 01.00

montreal_200x134Montreal har hittills haft en ganska tuff försäsong med tre förluster på fyra försök. Senaste matchen borta mot Toronto blev det dock en 1-0 vinst och den var efterlängtad, även om mesta delen av veteranspelarna vilade den matchen. Inatt tar dem emot Pittsburgh i Quebec (netrual plan) och då ställer man också upp med i princip hela ordinarie truppen. Det är dags för dem att komma igång på allvar nu. När det gäller pre-season  så handlar det till stor del om vilka trupper lagen tar ut till sina matcher. Ikväll ska det skilja en del mellan dessa två. Montreal ställer alltså inatt upp med Carey Price i kassen och endast ett ynka avbräck i Max Pacioretty. Nu har man visserligen ingen större fördel av hemmaplan än att de är i just Kanada och spelar, men det ska vara skillnad ändå så det skriker om det. Såhär ställer Montreal upp inatt:

Målvakter: Carey Price, Michael Condon

Backar: PK Subban, Alexei Emelin, Jeff Petry, Nathan Beaulieu, Mark Barbeiro, Tom Gilbert, Andrei Markov

Forwards: Lars Eller, Charles Hudon, David Desharnais, Nikita Scherbak, Brian Flynn, Alex Galchenyuk, Jacob DeLaRose, Dale Weise, Torrey Mitchell, Tomas Fleischmann, Tomas Plekanec, Alexander Semin, Brendan Gallagher

pittsburgh_200x200Pittsburgh har haft det lite upp och ner hittills under sin försäsong, men det är väl också för att man luftat väldigt många olika spelare som alla andra lag. I den matchen man ställde upp med nästintill fullt lag så körde man över sina motståndare. Ikväll kommer man ställa över väldigt många spelare och framförallt de spelare som ska vara med och producera framåt. Man saknar alltså; Crosby, Hörnqvist, Malkin, Kessel, Cole, Määttä, Lovejoy, Cullen, Plotnikov, Kunitz och Fehr. Det är alltså hela elva spelare som är borta från spel och mer eller mindre redan säkrat sin plats. Alla som har sett Pittsburgh vet ju att dem är relativt uddlösa framåt när Malkin eller Crosby inte presterar. Och nu är dem och deras kedjekamrater inte ens med. Fleury kommer att starta i kassen och det är väl positivt och det är väl det som skulle kunna rädda dem, även om det ska väldigt mycket till för att de ska lyckas hålla oavgjort eller vinna. Såhär ställer Pens upp inatt:

Målvakter: Marc-Andre Fleury, Tristan Jarry

Backar: Kris Letang, Sergei Gonchar, Rob Scuderi, David Warsofsky, Reid McNeill, Tim Erixon, Derrick Pouliot

Forwards: David Perron, Dominik Simon, Dominik Uher, Daniel Sprong, Oskar Sundqvist, Tyler Biggs, Jean-Sebastien Dea, Matia Marcantuoni, Scott Wilson, Beau Bennet, Bryan Rust, Nick Bonino, Pascal Dupuis


Som ni ser så ska det vara en ofantlig skillnad mellan lagen ikväll och att Montreal gick ut som underdogs i den här matchen var helt fel. Habs gick att få till 2.85 från början, men har sakta börjat sänkas. Lär sänkas ännu mer till matchstart. Mitt spel blir alltså Montreal att vinna under ordinarie tid till oddset 2.53 hos Svenska Spel. Insatsen blir lite över medel och stannar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden