De flesta gånger brukar oddset vara ganska lågt, men idag känns det faktiskt spelbart och då måste vi också spela. Montreal tar idag emot Pittsburgh hemma i Centre Bell och det kommer garanterat bli en tuff och jämn match.

  • Match: Montreal – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.88 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/11, 01.05

Montreal vet ni som läst mina speltips tidigare att jag inte gillar av nån anledning. Jag vet inte varför riktigt, men jag tycker inte laget förtjänar den cred de får. Visst, de gjorde en bra grundserie förra året, men på slutet tappade man och i slutspelet åkte man ut direkt trots att man vann sin division. Den här säsongen är man mer mänskliga i starten och jag tror fortfarande inte på ett Montreal i ett slutspel. Carey Price har varit bra och man har vunnit många matcher pågrund av honom. Spelet på hemmaplan har inte varit  lika övertygande som förra säsongen och idag krävs en 110 procentig insats ifall man vill vinna mot detta Pittsburgh. Montreal slog igår ett ganska blekt Washington med 3-2. När Habs och Pens möts så brukar det vara fartfyllda matcher med mycket målcahsner och i ett sånt läge gillar jag Pittsburghs chanser med tanke på den offensiva styrka man har.

620-penguins-main-thumb-620xauto-278521

Pens spelade också igår och slog Islanders på hemmaplan med 4-3. Det var en svängig match med mycket chanser åt båda hållen där Isles mer eller mindre bara gjorde mål där puckarna studsade deras väg eller att Pens bjöd dem på öppna lägen. Jag räknar med att man minimerar misstagen idag och försöker vara stabila bakåt. Den här säsongen har faktiskt Pittsburgh utvecklat en defensiv som känns hållbar i ett slutspel. Man klarar av att backa hem och styra sina motståndare för att sedan blixsnabbt gå på kontring. Det förstnämnda har man inte klarat av förut. Offensiven var helt fenomenal i början av säsongen, eller kedjan där Sidney Crosby spelade var fenomenal kanske man ska säga. Nu är man i princip helt skadefria och har fått igång de flesta femmorna. De senaste matcherna har det varit riktigt bra framåt och man har haft bud på många fler mål än de man gjort. Inbördes mot Montreal så har an vunnit 7 av de 10 senaste matcherna och på dessa endast förlorat en match under ordinarie tid. Skulle det gå till straffläggning så har Pittsburgh nästan vunnit då man är ligans bästa lag i den spelformen. Marc-Andre Fleury är tillbaka i kassen.


Jag tror på Pittsburgh för att man kommer spela stabilt defensivt idag och dessutom har man en livsfarlig offensiv. Det är inte många gånger man för över 1.80 på ML-oddset på Pittsburgh och då hugger iallafall jag. Jag spelar Pittsburgh ML till oddset 1.88 hos Betsson. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden