Det kommer bli ett litet specialspel i matchen mellan formstarka Montreal och det kanske något formsvagare Pittsburgh för tillfället. Jag kommer spela ett lag att vinna skottstatistiken.

  • Match: Montreal – Pittsburgh 
  • Speltips: Montreal flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.90 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/3, 01.05

Montreal har överraskat många denna säsong och jag tror jag har börjat varje rek som har inkluderat Montreal med just den meningen, men det stämmer ju också. På hemmaplan är man riktigt starka och och släpper till väldigt få mål/skott på mål. Tittar man på de senaste fem matcherna Montreal spelat så har man vunnit tre av dem. Skotten har man vunnit i fyra av dem. Lite intressant till den här matchen är att Montreal är det lag som ligger tvåa i powerplaychanser, med ett snitt på 4.6 powerplays per match. När man spelar på hemmaplan så är det i regel fullsatt och hemmafansen är kanske de mest högljudda i hela ligan, vilket gör att domarna har en liten tendens att blåsa någon extra utvisning för bortalaget. De två senaste matcherna har man vunnit skotten med 40-23 och 45-24, så skottvilligheten för tillfället är det inga fel på. Man släpper till tredje minst skott mot eget mål i hela ligan då man har en tight defensiv. På hemmaplan för man också spelet och låter inte många komma in på deras egen kasse.

Montreal shots off: 29.80
Montreal shots def: 25.75

Pittsburgh och deras spel för tillfället är den stora anledningen till detta spel. Normalt sett så har Pittsburgh i många år varit ett av de skottgladaste lagen i NHL, men för tillfället så stämmer inte spelet. En av de stora stjärnorna Evgeni Malkin går skadad och nu har man istället satt ihop James Neal och Chris Kunitz tillsammans med Sidney Crosby. Denna femma är riktigt bra och är oftast den som ska göra det framåt. Bakom dessa herrar har vi mer eller mindre tre femmor med brunkare och dessa har svårt att skapa det lilla extra i anfallszon. Evgeni Malkin skulle göra en otrolig skillnad då han ensam kan få fast ett lag i zon. De sista  tre matcherna utan Malkin har man sett något trubbiga ut i anfallszon, förutom deras topline, men det är oftast de som varit inblandade i målen. Mot just Montreal har man haft lätt för de sista åren i antal skott, men idag kan vi nog koppla bort historiken litegrann. Pittsburgh har haft problem med humöret tagit många utvisningar på slutet. De sista tre bortamatcherna har man tagit sju stycken tvåminutare i vardera match som har resulterat i powerplay för det andra laget. Just därför finns det väl en risk för att man lugnar ner sig idag, men samtidigt ska man komma ihåg att domarna har en av NHLs mest jobbiga publik med eller mot sig. Pittsburgh öppnade säsongen starkt och hade ett skottsnitt uppemot 33-34 skott. Nu har det rasat ner runt 30. Pittsburgh har även ett frågetecken för Paul Martin som har bäste back i Pens denna säsong.

Pittsburgh shots off: 30.43
Pittsburgh shots def: 28.05 

Om jag ska vara ärlig så tror jag att Pens får det tufft idag vilket tar emot i mitt hjärta, men samtidigt måste man vara realistisk också. Jag vågar mig inte på moneyline på hemmalaget, men plockar Montreal flest skott på mål (regular time) istället till oddset 1.90 hos Bwin med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden