Montreal möter idag Ottawa för femte gången detta slutspel och det krävs en vinst för att ett fortsatt spel i Stanley Cup denna säsong ska vara möjligt. Jag har trott på Ottawa hela matchserien och ser ingen anledning att ändra mitt tips ikväll.

  • Match: Montreal – Ottawa
  • Speltips: Ottawa ML 
  • Odds: 2.14 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 10/5, 01.05

Montreal åkte på en riktigt tung förlust senast i Ottawa med tanke på att laget hade ledningen ända tills det återstod 23 sekunder av matchen då Cory Conacher tryckte dit kvitteringen i en tilltrasslad situation. Ottawa avgjorde sedan tidigt in i förlängningen och skaffade sig ett drömläge och kan avgöra redan ikväll. Det har varit fyra jämna matcher hittills mellan lagen, men det som skiljer har varit att Montreal har haft ett bra målvaktsspel medans Ottawas Craig Anderson stått lite på huvet, framförallt i den första matchen då han blev bombarderad med 50 skott. Att Montreal kunde ta sig till slutspelet denna säsong var helt klart möjligt, även om jag inte trodde på det. Att man sedan skulle göra det genom att komma som nummer två i Eastern Conference såg jag definitivt inte komma. Nu i slutspelet kände jag mig ändå ganska säker på att laget skulle ryka redan i första rundan, eller max ta sig vidare en omgång. Laget har haft dålig form under en lång tid och när jag dessutom tycker att man har ett lag som på pappret ska slå sig in nånstans mellan plats 8-11 i serien så har man verkligen överpresterat. Man är nu nere på jorden och det känns som att tåget har gått. Trots att man har hemmaplan så tror jag att man får avsluta säsongen efter nattens match. Ett annat stort problem till nattens match är att Carey Price blev skadad senast och in istället med Peter Budaj. En kille som har gjort det okej, men man kan fortfarande inte vara lika trygga med honom som man är med Price. Tungt avbräck. Man saknar även Alexei Emelin, Brian Gionta, Ryan White, Lars Eller och Brandon Prust.

Ottawa har ett riktigt spännande lag på pappret med bland annat den svenska superstjärnan Erik Karlsson på backplats. Man har ett mycket ungt lag som spelar med hög fart och verkar inte ha någon respekt alls för sina motståndare. Matcherna emot Montreal har varit jämna, men ger ändå Ottawa ett litet spelövertag i de sista tre mtcherna. Målvaktsmatchen mot Budaj inatt ska definitivt vinnas av Ottawas Anderson. Han har varit otroligt stabil samtidigt som han haft bra hjälp av sina utespelare framför eget mål. Under säsongen har Ottawa haft problem med skador, men man har ändå starkt nog lyckats ta sig till slutspel. Nu är laget mer eller mindre skadefritt och jag tror man kan bli en obehaglig överraskning för kommande motståndare i slutspelet. Endast Jason Spezza är den som är skadad för tillfället, men det ska inte påverka någonting då han varit borta hela säsongen. Ottawa är något svagare på bortaplan, men har spelat bra hittills i varje match och det bör man göra även ikväll. Oddset är högt och måste spelas. Jag tror man avgör ikväll mot ett skadedrabbat Montreal.


Skadeläget är som sagt tungt för Montreal, framförallt på målvaktssidan. Budaj fick hoppa in senast i sudden och gjorde inget större avtryck där. Ottawa är bra och kan straffa Montreal även denna kväll. Jag spelar Ottawa ML till oddset 2.14 med 5 units. Det kommer även bli ett litet sidospel i matchen. Om Ottawa mot förmodan skulle leda i slutet av matchen så ryker Budaj tidigt från kassen och då får man en bra chans att sätta dit ytterligare en puck. Därför spelas Ottawa -1.5 till oddset 4.18 med en unit. Båda spelen finns hos Pinnacle.

Ottawa ML (2.14) – 5 units
Ottawa -1.5 (4.18) – 1 unit

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden