Båda lagen har haft en dags vila och nu är det dags för ett möte mellan två lag som spelar ”grishockey” i försvarszon. Ni kan nog räkna med en tight match där  målvakterna får en avgörande roll.

  • Match: Montreal – NY Rangers
  • Speltips: Montreal ML
  • Odds: 1.82 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units 
  • Spelstopp: 24/2, 01.05

Montreal Canadiens är det lag som hittills har stått för säsongens största överraskning. Man ligger i topp av Northeast Division, men har tre matcher fler spelade än tvåån Boston. Att man ska hålla en hel säsong har jag svårt att tro, men just nu är man inne i en fin form och har momentum i sitt spel. På hemmaplan är man riktigt starka där man vunnit 7 av 11 matcher och är ofta det spelförande laget som har ett grymt stöd från sina supportrar.  Montreal har inga nämnvärda avbräck i laget och kan ställa upp med mer eller mindre fullt lag. Ingen målvakt är bekräftad än för Habs, men kan inte tänka mig att det blir någon annan än Carey Price då laget varit spellediga dagen innan och dessutom inte spelar imorgon. Man har mött Rangers en gång denna säsong och den matchen vann med 3-1 i Madison Square Garden. På hemmaplan har man haft det hyfsat lätt för Rangers senaste åren och har faktiskt vunnit fem raka hemma mot dem. I tre av dem så har man nollat Rangers. Montreal har fin form och bör ha en fin chans här ikväll med.

Montreal is 7-3 SU in its last 10 games at home
Montreal is 8-3 SU in their last 11 games when playing NY Rangers
Montreal is 5-0 SU in their last 5 games when playing at home against NY Rangers 

Rangers har inte varit sig lika om man jämför med förra året. Henrik Lundqvist har gjort det bra, men inte varit i den form som han slutade förra säsongen. På pappret har man ett ganska jämnt lag med en riktigt bra förstaline på pappret. Däremot har deras toppspelare inte varit så bra som man kan vara. Den som leder interna poängligan är Rick Nash som kommit in i det mer och mer efter flytten från Columbus. På de sista fyra matcherna har han stått för 5 poäng vilket visar att han jobbar sig in i Rangers spel mer och mer. Problemet till denna match är att han är skadad och därmed missar Rangers kanske bästa spelare sin tredje match i rad. En spelare hit och dit brukar inte spela någon större roll, men jag tror inte direkt det hjälper ett Rangers som är inne i en hyfsat tung period för tillfället. Habs är starka bakåt och Rangers har svårt att hitta nätet på bortaplan. Borta har Rangers bara vunnit 2 av 6 matcher, och man är också betydligt sämre på bortaplan än hemma. Inatt kommer man få det tufft återigen mot ett ganska formtoppat Montreal. Rangers saknar också förmodligen Michael Del Zotto.

Montreal har bättre form och är i mer balans än sina motståndare ikväll och därför spelar jag Montreal ML hos Unibet till oddset 1.82 som är klart högst på marknaden. Det blir 6 units på detta som vanligt!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden