Montreal tar inatt emot New York Islanders hemma i Bell Centre och gör det med en ganska dunkel form. Motståndarna har också haft det tuffare på slutet, men får idag tillbaka en viktig spelare. Oddset känns lite för högt här på en vinnare.

  • Match: Montreal – NY Islanders
  • Speltips: Islanders ML
  • Odds: 2.55 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/11, 01.35

montreal_canadiens_logo_3950Montreal öppnade säsongen med nio raka segrar och det såg länge ut som att tåget att aldrig skulle stanna. Man vann dessutom alla matcher under ordinarie tid, vilket tyder på en enorm styrka och potential. Samtidigt så red man lite på den berömda ”vågen” och fick mycket energi därifrån. I den tionde match sprack sviten borta mot Vancouver och det kändes väl ändå rättvist på något vis. Jag känner att Montreal inte är så här bra som man startade. Att man kommer vara i toppen och kriga är jag helt övertygad om, men tror ändå i längden att man inte kommer klara sig på att leva på sin levande vägg Carey Price. Nu är han skadad och då blir det såklart en liten skillnad även om ersättaren Mike Condon varit riktigt bra. Man spelar ganska kontrollerat och ligger gärna på kontring där man är väldigt snabba på att vända spel. Islanders spelar lite på samma vis och då tror jag man kommer ta ut varandra och det blir ytterligare en tight match. Jämför man spelare för spelare så är det jämnt även om jag ser en liten fördel individuellt sett för bortalaget här. Spetsen kommer vara avgörande och den tycker jag som sagt är bättre hos Islanders. Condon kommer att starta i kassen och man saknar Michael Bournival.

islanders_200x200Islanders har haft det segt på slutet och då är det framförallt det offensiva som fått lida då man inte fått in puckarna. Bakåt har man spelat bra och man släpper till få chanser vilket såklart är positivt. Det är dock poängen och segrarna som räknas och med tanke på att man förlorat tre av de fem senaste matcherna så är det läge för en ändring nu. Till nattens match får man också tillbaka John Tavares som varit sjuk de sista två matcherna och det är ett rejält tillskott offensivt. Han är en av ligans bästa och man får ytterligare en dimension framåt. Isles var ett av mina favoritlag att kolla på förra säsongen och spelar egentligen på samma vis iår där man försöker åka mycket skridskor och hitta öppna ytor i anfallszon. Man är riktigt bra på det. Idag kommer man dock få lite problem då man möter ett tight spelande lag, men samtidigt tycker jag att man har nog med klass för att kunna hitta igenom ett antal gånger. Sedan om det räcker eller inte visar sig, men känner att oddset på en bortaseger här är riktigt bra. Bolagen anser att Habs ska vara superfavoriter här, men jag tycker det är betydligt jämnare än så och att Islanders har en vettig chans att ta två poäng idag. Jag tror man kommer spela tight i egen zon för att sedan ställa om snabbt. Man har bättre spetskompetens i laget än Montreal och det kan vara avgörande ikväll. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men räknar kallt med Jaroslav Halak.


Montreal är rätta favoriter, men oddset är riktigt lockande på bortalaget här. Man är vassa offensivt och det är dags för en reaktion hos målvakten Mike Condon i Montreal. Mitt spel blir alltså Islanders ML till oddset 2.55 hos Nordicbet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden