Jag har hittat ett intressant specialspel till matchen mellan hemmalaget Montreal som gästas av Carolina. Här blir ett en skottotal som gäller och den här gången blir det inte ett underspel som i dagens andra match, utan koncentrerar oss på att det bli en fartfylld match med många chanser.

  • Match: Montreal – Carolina
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 19/2, 01.35

Montreal har överraskat mig såhär långt och framförallt på hemmaplan spelar man med ett stort självförtroende där man vunnit 6 av 9 matcher hittills. Jag ska ju dock inte koncentrera mig på ett vinstspel, utan gå på ett överspel i antal skott på mål. Montreal skjuter mycket på hemmaplan där man snittar nästan 30 skott per match. Bakåt släpper man ett par skott mindre, men ikväll möter man ett väldigt skottglatt gäng från Carolina. De fem senaste matcherna har alltså Montreal avlossat och träffat mål 29, 32, 34, 37 och 32 gånger, vilket är en relativt hög siffra. Man kommer garanterat komma upp i dom siffrorna ikväll igen då Carolina inte är alltför vassa bakåt och släpper till en hel del skott.

Carolinas svängdörrar både bakåt och framåt är den stora anledningen till detta spel. Laget släpper till otroligt många lägen, samtidigt som man skapar många bra lägen och skjuter på det mesta. Laget spelar lite likt som Ottawa och när Montreal mötte Ottawa på hemmaplan så slutade det totalt med 65 skott på mål. Carolina släpper till tredje mest skott i ligan och skjuter överlägset mest. Med andra ord kan man sammanfatta det med ett ord, ”hawaiihockey”.

Montreal skott offensivt: 29.71
Montreal skott defensivt: 27.29
Montreal skott offensivt hemma: 29.33
Montreal totala skottstats hemma:  55.33
Montreal skott offensivt vs Canes under 10 matcher: 33.00
Montreal skott defensivt vs Canes under 10 matcher: 30.20

Carolina skott offensivt: 34.92
Carolina skott defensivt: 32.31

Montreal vs Carolina skott totalt under 10 matcher: 63.20 

Det lustiga med detta spel är att linan är ganska låg enligt mig. Jag spelar över 58.5 skott på mål (regular time) hos Bwin till oddset 1.85 med 7 units. Jämför detta med betsson som har linan på 61.5 skott till oddset 1.90 och den känns mer rätt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden