Ny natt att vänta i NHL med hela elva matcher på menyn. Jag riktar in mig på mötet mellan Montreal Canadiens – Winnipeg Jets. Ett möte mellan två lag som kommer till spel med segrar i lagens förra match. Canadiens har fyra av fem segrar på hemmaplan mot Jets. Samma visa även inatt?

  • Match: Montreal Canadiens – Winnipeg Jets
  • Serie:NHL
  • Speltips: Money line Canadiens
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 12/11, 01:30

Startande målvakter:
Canadiens: C. Price Matcher: 12 Impm: 2,78 Räddningsprocent: 91,2%
Jets: O. Pavelec Matcher: 14 Impm: 1,98 Räddningsprocent: 92,8%

Montreal Canadiens verkar ha kommit ur lagets sämre period då Canadiens hade tre raka nederlag. Men tre förluster i rad fick räcka och laget vann för två omgångar sedan mot Buffalo Sabres med 2-1 efter straffar. Den segern följdes upp med att besegra Minnesota Wild med 4-1 på hemmaplan. Efter en mållös första period tog Canadiens ledningen. Wild kvitterade några minuter senare men Canadiens fick med sig en 2-1 ledning inför den tredje perioden. Där kom 3 och 4-1 tidigt och Canadiens kunde därefter hålla undan i en jämn match.

Förutom Canadiens lilla svacka har laget på sina tio senaste matcher sex segrar, fyra förluster, varav en förlust efter övertid/straffar, 6-3-1.
Med Canadiens två raka segrar har laget spelat till sig tjugoen poäng efter femton spelade matcher. Det leder till att Canadiens befinner sig på en tredje plats i Eastern Conference med blott två poäng bakom serieledarna Pittsburgh Penguins.

Hemmaplan har varit bra i inledning av säsongen för Canadiens. Efter sju spelade hemmamatcher har laget tagit tio poäng. Detta via fem segrar, varav en efter övertid/straffar, två förluster och en målskillnad på 20-20. Med fem segrar av sju matcher är Canadiens för stunden Eastern Conference sjunde bästa hemmalag. 
Canadiens har på lagets fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster.

Canadiens kommer eventuellt till spel med skadefri trupp då beslut om M. Bournival medverkan tas under kvällen/natten.

montreal_200x134 V.S winnipeg_200x200

Winnipeg Jets verkar ha hittat formen. Jets vann lagets senaste match mot Ottawa Senators med 2-1 efter straffar på bortaplan. En skott rik match med många målchanser och bra målvaktsspel höll ner siffrorna rejält. Trots 1-1 efter den första perioden blev det inga fler mål förrän i den sjätte straffomgången då Jets avgjorde. Segern innebar att Jets studsade tillbaka direkt på vinnarspåret och laget har nu tagit poäng i åtta raka matcher.

Med den fina poängformen har även Jets mäktat med en drös med segrar. På lagets tio senaste matcher har det slutat med sju segrar och tre förluster, varav två efter övertid/straffar 7-1-2. Noterbart att Jets har tagit poäng i nio matcher av tio möjliga.
Med Jets strålande form och bättrande poängskörd så klättrar laget uppåt i tabellen. Efter femton spelade matcher har Jets spelat till sig arton poäng vilket leder att laget befinner sig på en åttonde plats i Western Conference. 

Även bortaspelet har blivit bra för stunden. Med åtta spelade bortamatcher har Jets tagit elva poäng och är Western Conference sjätte bästa bortalag. Med en statistik på fem segrar, varav två efter övertid/straffar, tre förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 16-15.
Jets har på lagets fem senaste bortamatcher poäng i samtliga matcher och fyra segrar, varav tre raka just nu.

Jets kommer till spel utan:
A. Peluso

Säsongens första möte mellan lagen.
Förra säsongen möttes lagen två gånger i vardera hemmamatch. I den första matchen var Jets hemmalag och där vann Canadiens med 3-0. Den andra matchen var Canadiens hemmalag och då vann Jets med 2-1.
På lagens tio senaste matcher har Canadiens åtta segrar och Jets två. Noterbart är att Canadiens hade sex raka segrar mot Jets till 1-2 förlusten.
Dom fem senaste möten i Montreal har resulterat i fyra segrar för Canadiens och en för Jets. 

Ska Canadiens bryta Jets poängsvit?
Jets är absolut ett av Canadiens favoritlag att ta sig an. Canadiens har i regel haft det enormt lätt mot Jets och innan förlusten förra säsongen på hemmaplan hade laget fem raka segrar.
Jag tror att Canadiens är det rätta laget för att sätta stopp på Jets sanslösa form. Varför?
Jets har haft flytet med sig i lagets senaste bortamatcher då laget bland annat besegrat Rangers och Blackhawks med 1-0 på bortais trots varit det sämre laget.
Jag ser att Canadiens vinner nattens match. Detta på grund av att Canadiens är tunga att möta på hemmaplan. Laget har börjat hittat tillbaka till sitt spel och har nu två raka segrar. På hemmaplan går laget starkt och vann en viktig match mot Wild och studsade tillbaka på vinnarspåret på hemmaplan.
Ett hemmastarkt Canadiens som kan komma till spel med en helt skadefri trupp. Laget kommer till spel med en viktig seger i ryggen och möter nu ett Jets som laget trivs ofantligt bra emot och har åtta segrar på lagets tio senaste och fyra av fem på hemmaplan. 
Mitt spel blir Canadiens inklusive övertid och straffar till 1,70 hos bet36.