Det är tidiga matcher som ska spelas i NHL under lördagskvällen. I mötet mellan Montreal Canadiens – Washington Capitals är det två lag med helt olika former. Canadiens med fyra raka segrar medan Capitals bara har en seger på sina fem senaste. Däremot har Capitals vunnit dom sju senaste mötena i Centre Bell. Mäktar laget med en åttonde eller står C. Price i vägen i den här matchen också?

  • Match: Montreal Canadiens – Washington Capitals
  • Serie: NHL
  • Speltips: Capitals över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 31/1, 19:00

Canadiens fortsätter att ta segrar trots att laget inte alls är förtjänta av dom alla gånger. Nu sist besegrades New York Rangers med 1-0 på bortaplan. Matchen avgjordes med mindre än fem minuter kvar då Henrik Lundqvist stod för ett mindre godkänt ingripande.
Segern gav Canadiens den fjärde i följd och laget har på sina tio senaste matcher sju segrar och tre förluster, 7-2-1.
Canadiens är alltså inne i en positiv trend och med poängen på slutet är laget snart ikapp ledande Tampa Bay Lightning i Eastern Conference. Canadiens står på sextiofem poäng efter fyrtiosju omgångar och ligger på en andra plats. Det är bara ett poäng upp till Lightning som dessutom har tre matcher mer spelad.

I Centre Bell har spelet kommit igång på allvar. Canadiens är nu upp i trettiofyra poäng efter tjugotre hemmamatcher. Det gör laget till Eastern Conference femte bästa hemmalag.
På hemmaplan har Canadiens i regel haft en god defensiv och har bara släppt in femtiotre mål. Det ger ett snitt på 2,30 insläppta mål per match.
Canadiens är nu uppe i tre raka hemmasegrar efter att ha besegrat  Dallas Stars med 3-2 i den senaste hemmamatchen. Noterbart är att Canadiens har släppt in minst tre mål i två av dessa matcher.

Canadiens kommer till spel utan:
P. Parenteau (spelar ev ikväll)

montreal_200x134V.S washington_200x122

Capitals fick äntligen vinna i sin senaste match. Vilket skön seger det blev. Laget besegrade självaste Pittsburgh Penguins med klara 4-0 på hemmaplan.
Segern innebar att Capitals bröt sin fyra matchers långa förlustsvit och har på sina tio senaste matcher fem segrar och fem förluster, 5-3-2.
Efter ett lite knackigt spel på slutet är Capitals indraget i kampen kring slutspelsplatserna. Capitals har tagit femtionio poäng efter fyrtioåtta matcher och besitter sjätte platsen i Eastern Conference. Men har trots allt sju poäng ner till närmsta lag utanför slutspel.

Bortaspelet som har varit så bra under säsongen har kommit av sig på slutet. Capitals föll i sin senaste match mot Columbus Blue Jackets med 4-3. Förlusten blev den fjärde raka på bortaplan.
Capitals har spelat tjugofem bortamatcher den här säsongen, på dessa matcher har det blivit tjugonio poäng. Det gör Capitals till Eastern Conference fjärde bästa bortalag.
Inte nog med att Capitals är ett starkt bortalag så är även laget ett av dom lag som gör flest på bortaplan. Capitals är uppe i sjuttiofyra gjorda mål och det ger ett snitt på 2,96 mål per bortamatch.
Capitals har på sina sex senaste bortamatcher lyckats göra minst tre mål i fem av dessa.

Capitals kommer till spel utan:
J. Erskine
D. Orlov
A. Volpatti

Säsongens andra möte i grundserien.
Det första mötet spelades i Washington. En jämn och tät drabbning som Canadiens vann med 2-1 efter straffar.
På lagens tio senaste möten (försäsong inräknad) har Canadiens två segrar och Capitals åtta. Noterbart är att Capitals har gjort minst tre mål i sju av dessa tio matcher.
Lagens fem senaste möten i Centre Bell (försäsong inräknad) har Capitals samtliga fem segrar. Vi får gå så långt som åtta matcher bakåt i arenan för att hitta en hemmaseger. Noterbart är att Capitals har gjort minst tre mål i fem av dom sex senaste matcherna.

Kommer Price att mäkta med att råna ännu ett lag på poäng?
Jag har svårt att se det. Price var en väg i mötet mot Dallas Stars och släppte bara in två puckar på fyrtiotvå skott. Inte nog med så spikade han igen fullständigt med att rädda samtliga tjugofyra skott mot New York Rangers. Hyfsad statistik på ynka två insläppta mål på sextiosex skott.
Kommer han och sitt försvar lyckas hålla igen mot målstarka Capitals. Jag tror inte på grund av:
1: Capitals kommer från en stark seger och nätade hela fyra gånger mot defensivt starka Pittsburgh Penguins. Trots att Capitals har förlorat fyra av sin fem senaste matcher har laget trots det gjort arton mål!
2: Capitals är starka på bortaplan och laget är fjärde bäst i Eastern Conference. Däremot har man nu fyra raka förluster, men har trots det gjort minst tre mål i tre av dom fyra förlustmatcherna.
3: Canadiens trivs inte mot Capitals. Capitals har åtta två i dom tio senaste mötena. Sen har Capitals hela TIO segrar på lagens elva möten i Centre Bell. Inte nog med så har Capitals gjort minst tre mål i åtta av dessa elva matcher.
Ett Canadiens som har haft med sig flytet den senaste tiden närmar sig ett stopp på den fronten. Att då möta ett Capitals med en seger i ryggen och som trivs mot Canadiens, gör att det kommer bli en tuff uppgift för hemmalaget. Men jag är inte säker på bortasegern utan litar mer på att Price och hans försvar inte lyckas spika igen tre matcher i rad.
Jag spelar Capitals över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,90 hos Betsafe.