Ojojoj det är dags för kvartsfinalerna i NHL och i en av nattens två matcher möts två lag som känner varandra mer än väl. Förra slutspelet skickade Montreal Canadiens ut Tampa Bay Lightning i fyra raka matcher. Däremot har lagen möts fem gånger under den här säsongens grundserie och det har inte alls varit Canadiens som skaffat någon speciell respekt där. Det på grund av att Lightning har vunnit samtliga fem möten. Kan Canadiens bryta den dystra trenden i match ett inne i Centre Bell?

  • MatchMontreal Canadiens – Tampa Bay Lightning
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Canadiens
  • Odds: 1,80 @ William Hill
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 2/5, 01:00

Startande målvakter:
Canadiens:
Lightning:

montreal_200x134 V.S tampa_bay_200x200

Canadiens gjorde en strålande grundserie och slutade på en andra plats i Eastern Conference med hundratio poäng efter åttiotvå grundomgångar. Laget slutade tre poäng bakom suveräne New York Rangers.

Andra placeringen räckte för laget att möta rivalerna Ottawa Senators i åttondelen. En matchserie som såg ut att gå utan problem till Canadiens som snabbt gick upp till 3-0 i matcher. Men efter match tre slutade pucken studsa med laget och C. Anderson började storspela i Senators-kassen. Senators kom så nära till 2-3 i matcher men i den sjätte matchen klev Canadiens målvaktsstjärna C. Price fram och spikade igen. Matchen vann Canadiens med 2-0 på bortaplan och vann matchserien med 4-2 i matcher.

Canadiens kommer till spel utan:
N. Beaulieu

Lightning var inte mycket sämre än Canadiens i grundserien. Laget stannade på hundraåtta poäng efter åttiotvå matcher och slutade på en tredje plats i Eastern Conference. Bara två poäng bakom nattens motståndare.

I åttondelsfinalen stod svensklaget Detroit Red Wings för motståndet. Ett motstånd som satte rejäla käppar i hjulet för Lightning som fick slita ordentligt för att vända matchserien. Laget var i ständig uppförsbacke och hamnade i underläge 3-2 i matcher. Match sex skulle spelas på bortaplan för Lightning. Men det gjorde föga då laget visade upp ett enormt bra spel och effektivitet och vann med 5-2. I den sjunde och direkt avgörande matchen klev målvakten B. Bishop fram och räddade Lightning som vann do or die matchen med 2-0 på hemmaplan.

Lightning kommer till spel utan:
M. Ohlund

Fem möten under grundserien.
Samtliga fem matcher vanns av Lightning. Man kan säga att Lightning har fått en skön revansch mot Canadiens sen laget blev nollat i åttondelsfinalen förra säsongen mot just Canadiens med 4-0 i matcher.

31.03.15NHLMontreal CanadiensTampa Bay Lightning3 : 5
17.03.15NHLTampa Bay LightningMontreal Canadiens4 : 2
11.03.15NHLMontreal CanadiensTampa Bay Lightning0 : 1
(0 : 0)
07.01.15NHLMontreal CanadiensTampa Bay Lightning2 : 4
14.10.14NHLTampa Bay LightningMontreal Canadiens7 : 1

Kan Canadiens bryta förbannelsen mot att förlora mot Lightning den här säsongen.
Det känns som att match ett kommer betyda oerhört mycket för vilket lag som kommer gå vidare. Canadiens känns på förhand något svagare än Lightning och kommer behöva bryta förbannelsen mot Lightning inatt. Jag tror även laget gör det.
Det på grund av:
1: Laget repade sig när Senators höll på att äta ikapp 0-3 underläget och kunde samla sig. Även lagets stjärnmålvakt fick hitta formen ordentligt och spikade igen fullständigt i match sex.
2: Fem raka förluster under grundserien och tre raka förluster inne i Centre Bell mot Lightning. Men trots det har Canadiens minnet från förra säsongens slutspel när laget körde över Lightning i fyra raka matcher och det betyder mer inatt än vad grundserien har gjort.
3: Lightning fick gå en stenhård väg för att nå kvartsfinalerna och laget stjärna S. Stamkos har inte hittat sig till rätta än under slutspelet. Medan Canadiens fick en något lättare resa och har fått vilat fem dagar innan nattens match medan Lightning bara har tre. Det betyder mycket i match ett.
Mitt spel blir Canadiens som segrare till 1,80 hos William Hill.