NHL-natt och inne i Centre Bell gör Montreal Canadiens och Philadelphia Flyers upp. Inget att lagen ligger i dagsläget på slutspelsplats och är i stora poängbehov för att ta sig dit. Vilket av lagen knaprar in på slutspelslagen?

  • MatchMontreal Canadiens – Philadelphia Flyers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Canadiens över 2,5 mål
  • Odds: 1,74 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 20/2, 01,30

Startande målvakter:
Canadiens: M. Condon
Flyers: M. Neuvirth

Det fortsätter att gå tungt för Canadiens som nu är uppe i tre raka förluster efter att ha förlorat med uddamålet mot Colorado Avalanche med 2-3 på bortais. Formen på lagets tio senaste matcher har slutat med tre segrar och sju förluster, 3-7-0.
Steget till slutspel blir bara längre och längre och nu när Canadiens ligger på en trettonde plats i Eastern Conference med femtioåtta poäng efter femtioåtta omgångar har laget åtta poäng upp till närmsta slutspelslag.

Hemma i Centre Bell har Canadiens spel varit sisådär. Laget har spelat ihop trettiotvå poäng efter tjugoåtta hemmamatcher och är Eastern Conference elfte bästa hemmalag.
Positivt är däremot att Canadiens har fått igång målskyttet på hemmaplan och det har blivit elva mål framåt på lagets tre senaste hemmamatcher. Totalt har det blivit sjuttioen mål framåt på hemmaplan och det ger ett snitt på 2,53 mål per hemmamatch. Dessutom tre raka segrar i hemmaborgen. Sist besegrades Tampa Bay Lightning med 4-2.

Canadiens kommer till spel utan:
D. Desharnais (spelar ev inatt)
J. Petry
B. Flynn
D. Carr
C. Price

montreal_200x134 V.S philadelphia_200x141

Flyers kommer till spel efter att ha besegrat New Jersey Devils med 6-3 på bortaplan i den förra omgången. Segern betydde lagets femte på dom tio senaste omgångarna, 5-3-2.
Segern gav Flyers ett steg närmare mot slutspel och har nu spelat till sig sextio poäng efter femtiosex omgångar och ligger på en elfte plats i Eastern Conference.
Styrkan från Flyers under säsongen har varit lagets försvarsspel. Med hundrafemtioen insläppta mål snittar laget 2,69 insläppta mål per match.

På bortaplan har Flyers varit skapliga under säsongen. Det har blivit tolv segrar och sexton förluster på tjugoåtta bortamatcher och totalt tjugosju inspelade poäng. Det leder till att vara Eastern Conference nionde bästa lag.
Däremot har försvarsspelet varit långt ifrån lika bra på bortaplan som i hemmaborgen. Med åttiotvå insläppta mål är det femte flest i lagets konferens och ger ett snitt på 2,92 insläppta mål per bortamatch.
Seger i förra bortamatchen mot Devils 6-3 och Flyers har tre segrar på sina fem senaste bortamatcher. Noterbart är att Flyers har släppt in minst tre mål i sex raka bortamatcher.

Flyers kommer till spel utan:
J. Weal
M. Del Zotto
S. Couturier

Säsongens tredje möte.
Flyers har haft två hemmamatcher och har gått segrande ur båda mötena. Först med 4-3 och nu sist 4-2.
Lagens tio senaste möten har slutat med fyra segrar för Canadiens och sex för Flyers. Noterbart är att Canadiens har gjort minst tre mål i sex utav dessa tio matcher.

Kan Canadiens ta fjärde raka hemmasegern?
På hemmaplan i Centre Bell trivs Canadiens mot Flyers. Laget har fyra segrar på dom fem senaste mötena och har en god förmåga att näta i hemmaborgen mot samma motstånd. Av dom nio senaste hemmamatcherna har Canadiens gjort minst tre mål i ÅTTA utav dessa matcher.
Det bådar inte speciellt gott för Flyers vars försvarsspel på bortaplan inte har varit någon succé denna säsong. Ett snitt på nästan tre insläppta mål per match och laget har släppt in minst tre mål i sex raka bortamatcher. Medan Canadiens har fått igång hemmaspelet med tre raka hemmavinster och har gjort elva mål på dessa tre matcher.
Slutligen måste Canadiens förlita sig på lagets offensiv då försvarsspelet och saknaden av C. Price har gjort laget till ett såll emellanåt. Canadiens måste göra flertalet mål för att vinna sina matcher.
Mitt spel blir därför Canadiens över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,74 hos Betsafe.