Montreal Canadiens tar sig an Ottawa Senators i nattens NHL match. Det här är ett möte mellan första och tionde placerade lagen i Eastern Conference. Montreal är tio poäng före Ottawa den här säsongen och spelar mycket bättre hockey. Men under de fem senaste matcher har Montreal endast lyckats med att ta en seger mer än Ottawa. De firade tre gånger, medans Ottawa har två segrar och tre förluster. Montreal är fortfarande obesegrade hemma, så gästerna kommer att ha en mycket svår uppgift.

  • Montreal Canadiens – Ottawa Senators
  • Spel: över 5 mål
  • Odds: 1.71 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 01:30

Efter en fenomenal start på mästerskapet och nio raka segrar, fick Montreal sin första nederlag för säsongen borta mot Vancouver. Montreal öppnade säsongen med fyra segrar hemifrån, sedan följde en rad positiva resultat även framför sina fans. De hade tre raka hemmasegrar, för att sedan vinna även borta mot Buffalo med 7:2. Förlusten mot Vancouver kom i en match där försvaret såg trötta ut och även anfallet som inte haft några problem med att näta innan, misslyckades i en match där man förlorade med 5:1. Det är uppenbart att spelarna slappnade av lite efter nio raka segrar. Men sedan åkte man på en överraskande förlust mot Edmonton. Det glömdes dock bort i de två senaste matcher då laget slog Calgary Flames borta med 6:2 och Winnipeg Jets hemma med 5:1.

montreal_canadiens_logo_3950    Ottawa_Senators.svg

Ottawa har spelat 11 matcher hittills. Man har fem segrar och sex förluster. Laget öppnade säsongen med två raka bortasegrar, mot Buffalo och Toronto. Den första matchen på hemmaplan den här säsongen spelade man mot just dagens motståndare. Eftersom Montreal under denna period spelade riktigt bra, misslyckades Ottawa med att uppnå en tredje seger i rad. De förlorade matchen med 3:1. Men i nästa match var man mycket bättre och Columbus besegrades övertygande med 7:3. Efter segern, gick man in i en negativ serie av fyra förluster i rad. Först förlorade laget borta mot Pittsburgh, och sedan hemma mot Nashville, New Jersey Devils och Arizona. Det var i den fjärde matchen framför sina fans man slog Calgary efter förlängning. Det bör understrykas att Nashville och Devils också besegrades först efter förlängning. Under de två sista matcherna mot Detroit har man en vinst och en förlust.

 

Montreal är tillbaka i form och på spelhumör, särskilt när de spelar på hemmais. Ottawa kan inte rada upp flera segrar i rad. Efter två raka segrar brukar det bli förlust. Ser vi till inbördes möten så har Ottawa övertaget när de spelar borta mot Montreal, dessutom brukar det bli många mål när dessa två lag ställs mot varandra.
Jag väljer att lägga ett spel på över 5 mål i matchen.

/ Akilles_80