Åttondelsfinal nummer två i den hel kanadensiska matchserien. Tvåan av Eastern Conferene Montreal Canadiens har ledningen med 1-0 i matcher. Nu väntas hemmamatch två och kan favoriterna ta ledningen med 2-0 i matcher eller ”snor” Ottawa Senators en bortamatch?

  • MatchMontreal Canadiens – Ottawa Senators 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Canadiens 
  • Odds: 1,74 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 18/4, 01:00

Startande målvakter:
Canadiens: C. Price
Senators: A. Hammond

montreal_200x134V.S ottawa_200x240

I den första slutspelsmatchen kunde Canadiens vinna med 4-3. Detta efter att ha vänt ett 0-1 underläge till ledning med både 2-1, 3-2 och tillslut 4-3. Ett psykologiskt viktigt 4-3 mål med knappa två minuter kvar av den andra perioden skulle bli skillnaden mellan lagen och trots att P-K Subban fått matchstraff för Canadiens, efter en ful slashing lyckades hemmalaget hålla undan och ta en viktig seger. 
Det kan nämnas att Senators inte hade ett alltför massivt tryck under slutperioden utan Canadiens kunde utan jätte problem hålla undan och vinna rättvist.

Canadiens slutade på en andra plats i Eastern Conference med hundratio poäng efter åttiotvå grundomgångar. Formen avslutades starkt med poäng i fem raka matcher, varav tre raka segrar. 
Det räckte för att sluta tio poäng före motståndarna och rivalerna Senators som slutade sjua i Eastern Conference och fyra i Atlantic Division.
Senators såg länge ut att missa slutspelet men med en sagolik avslutning med A. Hammond i kassen reste sig laget och klättrade upp på slutspel.

Skador i lagen:
Canadiens:
M. Pacioretty (spelar ev inatt)
P. Parenteau

Senators:
M. Stone (spelar ev inatt)
C. Neil (spelar ev inatt)
M. Puempel
R. Lehner
C. Phillips

Fyra möten under grundserien. 
Canadiens vann det första mötet på hemmaplan, därefter vann Senators dom tre återstående, varav den sista på bortaplan.

16.04.15NHLMontreal CanadiensOttawa Senators4 : 3
13.03.15NHLMontreal CanadiensOttawa Senators2 : 5
19.02.15NHLOttawa SenatorsMontreal Canadiens4 : 2
16.01.15NHLOttawa SenatorsMontreal Canadiens4 : 1
21.12.14NHLMontreal CanadiensOttawa Senators4 : 1

Två lag med mycket känslor mellan sig och och en hel del rivalitet.
Canadiens klev in som favoriter i den här slutspelsomgången och det ska laget vara. Senators gjorde som sagt en mäktig avslutning av säsongen men laget besitter inte samma tyngd eller erfarenhet som Canadiens i ett slutspel.
Canadiens ser ut att återfå sin ofantligt viktige M. Pacioretty från skada och han kommer tillföra massor av den positiva kryddan.
Hemmalaget Canadiens vann den första matchen på ett imponerande och starkt sätt. Trots underläge och återkommande kvitteringar tog laget över och lyckades spela ut sin kunskap och vinna fullt välförtjänt.
Sen är Canadiens i sitt palats Centre Bell otroligt starka och var Eastern Conference andra bästa hemmalag summerat efter grundserien.
Hemmaspelet kommer bli avgörande för lagen om man vill gå långt i Stanley Cup och med Canadiens kända hemmastyrka och få skador i laget ska inte Senators orka eller kunna stå emot.
Trots att Senators stod för en osannolik avslutning av grundserien tror jag dessvärre att sagan för laget och A. Hammond slutar mot Canadiens.
Mitt spel blir att Canadiens tar en 2-0 ledning i matchserien och spelar hemmalaget som segrare inklusive övertid och straffar till 1,74 hos bet365.