En späckad natt med massvis av NHL att vänta. Vi bjuds på en riktig toppmatch när serieledande New York Islanders reser till Kanada för att möta Montreal Canadiens. Islanders är back to back efter segermatchen mot Pittsburgh Penguins i natten mot idag medan Canadiens har vilat en dag efter förlusten mot Ottawa Senators. Canadiens har 1-0 i inbördesmöten den här säsongen. Blir det 2-0 inatt?

  • Match: Montreal Canadiens – New York Islanders
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Canadiens 1,71
  • Odds: 1,71 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 18/1, 01:00

Canadiens kommer till spel efter att ha förlorat mot Ottawa Senators med 4-1 på bortaplan i den förra matchen. En match där det small direkt när Senators tog ledningen. Canadiens lyckades kvittera men innan den första perioden var slut återtog Senators ledningen. En ledning laget höll och utökade och gav Canadiens en förlust.

Formen har dalat lite på slutet efter en strålande trend. Canadiens har på sina tio senaste matcher sju segrar och tre förluster, 7-2-1.
Men med lagets förluster i dom senaste matcherna har Canadiens sjunkit några tabellplaceringar. Laget har spelat ihop femtiosju poäng efter fyrtiotre matcher och befinner sig på en fjärde plats i Eastern Conference.

Hemma i Centre Bell har Canadiens åkt på två raka nederlag. I den senaste hemmamatchen föll laget mot Pittsburgh Penguins efter förlängning. På sina fem senaste hemmamatcher har det slutat med två segar och tre förluster.
Canadiens har spelat tjugo hemmamatcher och tagit tjugoåtta poäng. Det gör Canadiens till Eastern Conference åttonde bästa hemmalag.

Canadiens kommer till spel utan:
C. Price (spelar ev inatt)

montreal_200x134 V.S islanders_200x200

Islanders är back to back efter att ha gått en tuff match mot Pittsburgh Penguins på hemmaplan. Islanders hamnade i ett 0-2 underläge men laget vände och vann. Mycket tack vare Kyle Okposo som gjorde fyra mål av dom sex målen hans lag gjorde. Matchen slutade till slut 6-3 till Islanders.

Med segern i den här matchen innebar det att Islanders har tagit fyra raka segrar. På sina tio senaste matcher har det slutat med sju segrar och tre förluster, 7-2-1.
Med den segrarna på slutet har Islanders klättrat upp högst upp i Eastern Conference. Laget har spelat ihop sextioen poäng efter fyrtiofyra omgångar.

Islanders är Eastern Conference bästa bortalag efter sina tjugofem bortamatcher. På dessa matcher har laget lyckats plockat trettioen poäng.
Islanders vann sin senaste bortamatch mot New York Rangers med 3-0. Det var Islanders tredje raka bortaseger. Laget har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster.

Islanders kommer till spel utan:
M. Grabovski (spelar ev inatt)
L. Visnovsky
M. Carkner

Säsongens andra möte.
Den första matchen spelades i New York. Där vann Canadiens med 3-1.
På lagens tio senaste möten har det slutat med sex segrar för Canadiens och fyra för Islanders.
Lagens fem senaste möten i Centre Bell har det slutat med två segrar för Canadiens och tre för Islanders.

Canadiens är det lag som sätter stopp för Islanders segersvit?
Ja det tror jag. Detta på grund av att Islanders gick en stenhård batalj mot Pittsburgh Penguins natten mot idag. Det lär vara något tunga ben mot svårspelade Canadiens.
Canadiens däremot vilade och har haft en dag på sig om hur laget ska vända på skutan efter den lilla formsvackan laget har hamnat i. Därav är Islanders en passande uppgift då Canadiens brukar vinna merpartern av mötena mot Islanders och jag har svårt att se Canadiens förlora tre raka hemmamatcher och tre raka hemmamatcher mot Islanders.
Ett  troligtvis skadefritt och något vilat Canadiens vill ge sig in i toppjakten igen och då behövs det seger inatt. Samt att Canadiens är ett starkt hemmalag och det är inte lätt att komma till Centre Bell och plocka med sig fullpott.
Mitt spel blir Canadiens som segrare inklusive övertid och straffar till 1,71 hos Betsafe.