Åtta matcher i nattens NHL. Det bjuds på en riktigt toppmatch när tabellfyran i Eastern Conference Montreal Canadiens tar emot tabelltvåan från Western Conference Nashville Predators. Lagen har två skilda former där Canadiens har två segrar på sina fem senaste medan Predators har fyra. Vilket lag vinner säsongens första möte mellan lagen?

  • Match: Montreal Canadiens – Nashville Predators
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Canadiens
  • Odds: 1,71 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 21/1, 01:30

Startande målvakter:
Canadiens: C. Price 
Predators: C. Hutton 

Canadiens kommer till spel efter en målrik tillställning. Laget mötte då New York Islanders hemma i Centre Bell. Det stod bara 1-0 till Canadiens efter den första perioden, men i den andra perioden fick vi se fyra mål och ställningen var 3-2 inför sista.  Där sa det pang pang pang till Canadiens och 6-2 på tavlan. Islanders sprattlade till och reducerade två gånger om. Canadiens höll undan och vann med 6-4.

Segern innebar att Canadiens åter är inne på vinnarspåret. På lagets tio senaste matcher har Canadiens sju segrar och tre förluster, 7-2-1.
Efter fyrtiofyra spelade match för Canadiens har laget spelat till sig femtionio poäng. Det räcker till en fjärde plats i Eastern Conference. Laget har fyra poäng upp till serieledande Islanders som däremot har två matcher fler spelade.

Hemma i Centre Bell har Canadies tagit fjorton segrar av tjugoen möjliga. Totalt har Canadiens spelat ihop trettio poäng och det gör laget till Eastern Conference sjätte bästa hemmalag.
Canadiens har på lagets fem senaste hemmamatcher två segrar och tre förluster.

Canadiens kommer till spel utan:
P. Parenteau

montreal_200x134 V.S nashville_200x116

Predators bröt sin tio raka poängskörd när laget föll mot Detroit Red Wings med 5-2. Matchen avgjordes nästan i den första perioden då Red Wings tog en 3-0 ledning innan Predators reducerade i periodens slut. Red Wings avgjorde däremot i den andra perioden då både 4 och 5-1. Predators finade till siffrorna till 5-2 men förlusten var ett faktum.

I och med förlusten senast bröt Predators sin fem matchers långa segersvit. Predators har efter sin sagolika form gjort så man ligger i toppen av Western Conference. Predators har spelat fyrtiofyra matcher och har spelat ihop sextiofyra poäng. Det leder att laget ligger på en andra plats i Western Conference med ynka två poäng bakom ettan Anaheim Ducks.

På bortaplan har inte Predators varit lika grymma som på hemmaplan. Laget har spelat tjugotre bortamatcher och har på dessa matcher gått segrande ur tolv. Med totalt tjugosju poäng inspelade på bortais är Predators Western Conference sjunde bästa bortalag.
Predators har tagit poäng i fyra av lagets fem senaste bortamatcher, men har bara lyckats gå segrande ur två matcher.

Predators kommer till spel utan:
P. Rinne
E. Nystrom
R. Ellis

Två lag som inte möter varandra alltför ofta.
Förra säsongen möttes lagen två gånger. Det slutade med vardera bortaseger. Först en 2-1 seger för Predators i Montreal och därefter en 4-3 seger för Canadiens efter övertid i Nashville.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen mötts sexton gånger. Det har slutat med åtta segrar för Candiens, sex för Predators och en match har slutat oavgjort.
I Centre Bell har lagens fem senaste möten slutat med två segrar för Canadiens och tre för Predators.

Canadiens är på väg ur sin lilla formsvacka medan Predators är på väg in i sin?
Canadiens tog en ruggigt skön seger senast då Islanders fördes ner på jorden. Inte nog med det så öste även laget in massor utav mål, hela sex stycken. Vilket var skönt för lagets självförtroende då målskyttet har varit lite knackigt på slutet.
Predators föll tungt i sin senaste match mot Red Wings och laget försvarsspel lär ha fått sig en rejäl utskällning efter matchen.
Canadiens är ett sylvasst hemmalag och Centre Bell är en jobbig arena att komma till. Med en euforisk hemmapublik som älskar sitt lag. Att då Predators får komma på besök med en förlust i ryggen och saknad av lagets stjärnmålvakt Pekka Rinne är ingen bra förutsättning. Kännbart avbräck! Samt att Canadiens fick igång sin offensiv senast lär det bli en jobbig afton för C. Hutton.
Medan Canadiens återfår sin målvakt Corey Price och han lär vara på spelhumor. Sen har inte Predators det bästa bortaspelet och inte den bästa formen på bortaplan.
Mitt spel blir Canadiens inklusive övertid och straffar till 1,71 hos Unibet.