Vi beger till Montreal för att se spana in mötet mellan Montreal Canadiens – Los Angeles Kings. Ett Canadiens som har vilat i ett par dagar medan Kings är back to back efter att ha besegrat Ottawa Senators med 5-3. Kings vann det senaste mötet i Centre Bell men har det annars tungt mot Canadiens. Blir det samma visa inatt?

  • Match: Montreal Canadiens – Los Angeles Kings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Montreal Canadiens
  • Odds: 1,77 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 13/12, 01:30

Startande målvakter:
Canadiens:
Kings:

Canadiens vann sin senaste match när Vancouver Canucks gästade laget. En relativt jämn match i två av tre perioden där Canadiens tog över spelet i framförallt den andra perioden men fick bara med sig ett 1-1 läge inför den tredje perioden. I den tredje perioden avgjordes matchen med mindre än fem minuter kvar då Canadiens gjorde 2-1 och spikade slutresultatet 3-1 i öppen kasse i matchens sista sekund. Segern innebar att Canadiens studsade tillbaka på segertåget tre raka förluster.

En tung period har Canadiens upplevt på slutet, då laget endast tagit två segrar på lagets fem senaste och fyra på dom tio senaste, 4-5-1.
Det gör att Canadiens har sjunkit något i Eastern Conference och hamnar på en femte plats med trettioåtta inspelade poäng efter trettio spelade matcher. Canadiens är däremot ”bara” tre poäng bakom serieledande Tampa Bay Lightning.

Hemma i Centre Bell har Canadiens varit utmärkta. Med poäng i elva av fjorton hemmamatcher. Detta via tio segrar, varav en efter övertid/straffar, fyra förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 44-34. På den fina statistiken har Canadiens spelat ihop tjugoen poäng på hemmaplan och är Eastern Conference fjärde bästa hemmalag.
Canadiens har på lagets fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att Canadiens har tagit poäng i lagets tre senaste hemmamatcher.

Inatt saknar Canadiens:
P. Subban (spelar ev inatt)
M. Weaver (spelar ev inatt)
L. Eller
B. Allen

montreal_200x134 V.S los_angeles_200x242

Kings är back to back efter att ha spelat match natten mot fredag. Då åkte laget till Ottawa för att ta sig an Ottawa Senators. Efter en mållös första period tog Kings ledningen ledningen i den andra perioden och gick fram till en 2-0 ledning. Innan perioden var slut kunde dock Senators reducera i inledningen av den tredje perioden kom även 2-2. Dock stod det sig inte länge då Kings satte 3-2 enbart trettio sekunder senare och kunde även göra 4-2 några minuter senare. En reducering kom men Kings kunde hålla undan och avgöra med 5-3 målet i öppen kasse.

Segern innebar att Kings fick vinna igen efter två raka förluster och tog sig femte seger på dom tio senaste matcherna, 5-4-1.
Med segern i den förra omgången tog Kings in på lagen ovanför slutspelsstrecket och har efter tjugonio spelade matcher spelat ihop trettiofem poäng och är endast ett poäng bakom sexan till åttan i Western Conference och befinner sig därmed på en nionde placering.

Bortaplan har inte varit någon megasuccé för Kings den här säsongen. Med endast tolv inspelade poäng efter tretton bortamatcher är Kings Western Conference tionde bästa bortalag. Endast fyra segrar, nio förluster, varav fyra efter övertid/straffar och en målskillnad på 36-37.
Däremot har bortaspelet blivit bättre den senaste tiden då Kings har tagit poäng i fyra av lagets fem senaste bortamatcher och har gått segrande ur tre av dessa fem.

Kings kommer till spel utan:
S. Voynov

Canadiens har sju segrar på lagens nio senaste möten.
Matchen inatt blir säsongens första möte och Canadiens har chans att ta revansch efter fjolårssäsongens förluster.
Förra säsongen möttes lagen två gånger. Båda matcherna resulterade i segrar för Kings. Lagen hade en match vardera på hemmaplan. Men Canadiens lär framförallt komma ihåg matchen på hemmaplan i Centre Bell då laget föll med mindre smickrande 0-6.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen möts femton gånger. Det har slutat med elva segrar för Canadiens och fyra för Kings.
Lagens fem senaste möten i Centre Bell har slutat med fyra segrar för Canadiens och en för Kings. Noterbart är att Kings seger förra säsongen var lagets första i Montreal på sex försök.

Canadiens starka hemmafacit mot Kings sämre borta statistik.
Det leder bland annat till att jag kommer spela Canadiens inatt. Detta på grund av att Kings är back to back och gick en tuff och hård match mot Senators där Kings till slut lyckades att vinna. Trots att Kings bortaspel har varit bättre den senaste tiden är det ändå en hel del kvar tills laget är så bra som dom var förra säsongen då det bar sig hela vägen och laget plockade hem Stanley Cup.
Medan Canadiens har haft en tung period och hade tre raka torsk innan matchen mot rivalerna Canucks då segern äntligen kom och Canadiens fick vända en negativ trend. Det bör ha gjort mycket med laget, som kan bygga vidare på den segern och har varit utvilade i några dagar. Samtidigt som Canadiens är ett av NHL’s absoluta topplag på hemmaplan och när Kings kommer på besök brukar det resultera i seger. Med fem segrar på lagen sex senaste och en tung förlust förra säsongen mot Kings på hemmaplan kan vi räkna med ett revanschsuget hemmalag som vill bygga upp en segersvit nu när vi går mot jultider.
Mitt spel blir därmed Canadiens som segrare inklusive övertid och straffar till 1,77 hos William Hill.