NHL’s grundserie går framåt i en rusande fart. Lagen har snart spelat tre fjärdedelar av grundserien och poängbehoven stramas åt. Montreal Canadiens möter sitt favoritlag i form av Carolina Hurricanes. Detta då Canadiens har fem raka segrar mot Hurricanes inne i Centre Bell. Blir det en sjätte trots att laget är back to back?

  • MatchMontreal Canadiens – Carolina Hurricanes
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Canadiens
  • Odds: 1,87 @ William Hill
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 7/2, 20,30

Startande målvakter:
Canadiens:
Hurricanes:

Canadiens bröt förlustraden på fyra raka nederlag efter att laget gjort en strålande insats mot Edmonton Oilers och vann med klara 5-1.
Segern var dock lagets blott andra på dom tio senaste matcherna, 2-7-1.
Hoppet för slutspel lever trots det och Canadiens har i skrivande stund fem poäng upp till närmsta slutspelslag. Canadiens själva står på femtiofyra inspelade poäng efter femtiotre matcher och befinner sig på en tolfte plats i Eastern Conference.

Hemma i Centre Bell brukar det vara ofantligt svårt att ta med sig två poäng för motståndarna. Den sista tiden har Canadiens inte rosat spelet på hemmaplan utan laget har bara spelat ihop till tjugoåtta poäng efter tjugosex hemmamatcher och är Eastern Conference elfte bästa hemmalag.
Segern över Oilers var lagets första på sex hemmamatcher. En skön och välbehövlig seger kan därmed tilläggas.

Canadiens kommer till spel utan:
L. Lessio
D. Carr
P. Byron
C. Price

montreal_200x134 V.S carolina_hurricanes_200x120

Carolina Hurricanes har gett sig in i kampen för att nå slutspel ordentligt efter att ha besegrat Winnipeg Jets med 5-3 på bortaplan i lagets senaste match.
Segern var dessutom lagets sjätte på dom tio senaste matcherna, 6-3-1.
Nu är Hurricanes nära slutspel och är bara tre poäng bakom närmsta slutspelslag. För egen del har laget spelat ihop till femtiosex poäng efter femtiotre omgångar och ligger på en tionde plats i Eastern Conference.

På bortaplan har det gått ovanligt bra för Hurricanes. Det blev seger i den förra bortamatchen och nu har laget tre segrar på dom fem senaste bortamatcherna.
Det har hittills blivit tjugosju poäng på just tjugosju bortamatcher och Hurricanes landar därmed in som Eastern Conference sjunde bästa bortalag.

Hurricanes kommer till spel utan:
B. Pesce
J. Wisniewski

Säsongens andra möte.
Det första spelades i Carolina och där lyckades även hemmalaget Hurricanes med bedriften att vinna matchen och vann den med 3-2.
Annars har Hurricanes det tungt mot Canadiens och har bara två segrar på lagens tio senaste möten. Dessutom hade Canadiens fem raka segrar vinster innan säsongens första möte mot Hurricanes.
Inne i Centre Bell är det Canadiens som dominerar över Hurricanes. Laget har tre raka vinster och fem segrar på lagens sex senaste möten där inne.

Kan Canadiens bygga vidare på det spel laget visade upp igår?
Tidigare har saknaden av stjärnmålvakten C. Price visats tydligt. Men igår gjorde Canadiens en strålande match mot Oilers. Där både offensiven, defensiven och slutligen målvakten B. Scrivens var strålande. Matchen gick att kännas igen vilken kapacitet Canadiens besitter och trycket på hemmaplan får spelarna att leverera ytterligare några procent.
Nu möter laget ett Hurricanes som överraskande ger sig in i kampen för att nå slutspel. Skillnaden mellan dessa lag är att Canadiens är ett betydligt tyngre och starkare lag och deras spelstil passar sig inte alls för Hurricanes. Detta då Hurricanes endast har två segrar på lagens tio senaste möten och blott en seger av dom sex senaste besöken inne i Centre Bell.
Trots att Canadiens har blivit hårt matchat på sistone och är back to back bör segern igår ingjutit en rejäl uppsjö av energi och återhämtningen och matchsuget hämtades snabbt igen.
Visar Canadiens upp det stabila spel laget hade igår ska det bli seger över ett något väl högt placerat Hurricanes.
Mitt spel blir Canadiens som vinnare inklusive övertid och straffar till 1,87 hos William Hill.