Två lag drabbas samman inne i Centre Bell. Montreal Canadiens vs Boston Bruins. Dagsformen på lagen är helt skilda världar detta då hemmalaget har fyra raka nederlag medan gästerna har två raka. Är detta matchen för Canadiens att få spelet att lossna då man trivs ofantligt bra mot Bruins. Fyra segrar på dom fem senaste mötena. Islossning?

  • MatchMontreal Canadiens – Boston Bruins
  • Liga: NHL
  • Speltips: Canadiens över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 20/1, 01,30

Startande målvakter:
Canadiens:
Bruins:

Canadiens har återigen en tung trend. Förlust senast mot Chicago Blackhawks med 5-2 på bortaplan och den fjärde raka förlusten i ordningen. På lagets tio senaste matcher har det bara blivit tre segrar, 3-7-0.
En form som är på väg att skicka Canadiens ut utanför slutspelsplatserna. Laget ligger först nu på den åttonde och sista slutspelsplatsen med endast fler segrar under ordinarie tid och förlängning än nian Ottawa Senators.
Canadiens poängskörd är femtio stycken och det har laget spelat ihop efter fyrtiosex omgångar.
Offensiven har däremot varit något av lagets styrka. Hundratjugoåtta mål framåt är femte flest i Eastern Conference och ger ett målsnitt på 2,78 mål per match.

Hemma i Centre Bell i Kanada är Canadiens som oftast det starkare laget. Så har det även varit den här säsongen då laget vunnit fler matcher än vad man har förlorat. Totalt har det blivit tjugosex poäng av hemmaspelet och det gör laget till Eastern Conference åttonde bästa hemmalag.
Målfabrikationen på hemmais är snäppet sämre än på bortaplan, men med femtiofem mål gjorda snittar laget 2,5 mål framåt per match.
Hemmaformen är i dagsläget inte heller något vidare. En ynka seger på dom fem senaste hemmamatcherna och Canadiens har inte lyckats göra tre mål i någon av dessa fem matcher.

Canadiens kommer till spel utan:
D. Smith-Pelly
C. Price
T. Gilbert

montreal_200x134 V.S boston_bruins_200x200

Björnen från Boston har vaknat till igen och laget besegrade Toronto Maple Leafs med 3-2 på hemmaplan i den förra omgången. Segern var lagets andra raka och den fjärde på dom tio senaste matcherna, 4-5-1.
Segrarna på slutet har räddat upp för Bruins att behålla slutspelsplatsen och laget ligger just nu på en sjunde plats i Eastern Conference med femtioen poäng efter fyrtiofyra omgångar. Laget har bara ett poäng ner till närmsta lag utanför slutspel.
Bruins defensiv har varit till och från under säsongens lopp och med hundrasexton insläppta mål är det andra flest av lagen från plats tolv och uppåt. Ett snitt på 2,63 insläppta per match.

På bortaplan har Bruins varit mäkta bra den här säsongen. Tjugonio inspelade poäng efter tjugoen bortamatcher och laget är Eastern Conference andra bästa bortalag.
Försvarsspelet har verkligen varit styrkan på bortais och med endast fyrtiosju insläppta mål är det minst sett till antalet av alla andra lag i lagets konferens. Ett snitt på 2,23 insläppta mål per match.
Laget besegrade sist Buffalo Sabres i sin senaste bortamatch med 4-1 och satte stopp för en förlustrad på bortaplan på tre raka.

Bruins kommer till spel utan:
D. Pastrnak (spelar ev inatt)
D. Krejci (spelar ev inatt)
A. McQuaid
C. Kelly

Dags för säsongens femte möte.
Lagen har möts i två varsina hemmamatcher och anmärkningsvärt är att bortalaget har vunnit i tre av dessa fyra matcher. Tre segrar har Canadiens svarat för medan Bruins har en. Noterbart är att Canadiens har gjort minst tre mål på Bruins i tre av dessa fyra möten.

Kan Canadiens vända på skutan mot ”favoritmotståndet” Bruins?
Ett Canadiens vars form är inte som den borde. Endast tre segrar på dom tio senaste matcherna och dessutom fyra raka nederlag. Säsongen som började så bra är på väg åt helt motsatt håll nu. Lagets saknad av målvakten C. Price är stor och det gäller att offensiven börjar producera igen. Och det är något den har mäktat med att göra under säsongen. Laget gör femte flest mål i Eastern Conference och snittar uppemot tre mål per match. Då skall det tilläggas att Canadiens inte har gjort många mål i dom senaste omgångarna och speciellt inte på hemmaplan.
Bruins defensiv har under vissa stunder varit svag och laget har släppt in andra flest mål av samtliga topp tolv lag i Eastern Conference.
I inbördesmöten trivs Canadiens oerhört bra mot Bruins. Tre av fyra segrar den här säsongen och minst tre mål gjorda i tre av dessa fyra möten. Tittar vi ännu mer historiskt har Canadiens gjort minst tre mål på Bruins i NIO av dom ELVA senaste mötena. Varav laget har vunnit TIO matcher.
Detta är verkligen matchen Canadiens ska kunna studsa tillbaka till och ska man lyckas slå borta starka Bruins måste offensiven fungera.
Därför blir mitt spel Canadiens över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,90 hos Betsafe.