Montreal tar under natten mot söndag emot Buffalo. Det är två lag med helt olika förutsättnigar för tillfället, men jag kommer köra på ett litet värdespel här och därför sänker jag även insatsen litegrann. Oddset är högt.

  • Montreal – Buffalo
  • Speltips: Buffalo ML
  • Odds: 2.85 @ Bwin
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 24/3, 00.05

Montreal går som tåget i ligan och är än så länge den stora överraskningen denna säsong. Jag har dock på känn att man kommer tappa i form och lagom till slutspelet så är man förmodligen inte mer än ett medellag. Anledningen är att jag inte tycker laget på pappret är något topplag utan för tillfället så ”rider man på vågen” om man kan uttrycka det så. Offensiven fungerar fint och man har tre riktigt bra och jämna femmor. Däremot kanske man saknar den yttersta spetsen av världsklass för att ta sig hela vägen. Trots att laget har ganska fin form så har det spelmässigt inte sett jättebra ut sista matcherna och en reaktion kan vara på väg. Montreal är starka både på hemmaplan och bortaplan så jag tycker inte det spelar någon större roll i dagens match. De sista åren har man haft extremt svårt för Buffalo och så har det även varit denna säsong. Sabres har vunnit 2 av 3 möten och varav det senaste för mindre än en vecka sedan. Montreal kan vinna detta, men oddset på Buffalo lockar hårt. Habs saknar också fem spelare i skrivande stund vilket säkert kan påverka en del, bland annat Raphael Diaz och Rene Bourque.

Canadiens Overall Scoring: 3.2
Canadiens Home Scoring: 3.1
Canadiens Overall Defense: 2.5
Canadiens Home Defense: 2.5

Buffalo däremot får som väntat kämpa för sin slutspelsplats och har i nuläget 4 poäng upp till strecket. Något som jag trodde Montreal skulle få göra också, men de redan klara för slutspel och förhoppningsvis slår de av på takten litegrann. Laget Buffalo är som jag skrivit förut ett relativt svänigt lag som spelar med mycket fart vilket resulterar i många målchanser både framåt och bakåt. Under första delen av säsongen hade man det tungt och man släppte in en hel del mål, vilket gjorde att poängen också uteblev. Nu på senare tid har man spelat upp sig defensivt och framförallt så har båda målvakterna iallafall börjat rädda några puckar. Ingen av dem är bekräftad ännu, men kan inte tänka mig någon annan än Ryan Miller. Formen är ganska fin för Buffalo och man har faktiskt vunnit 3 av de 5 senaste matcherna och på dessa matcher också gjort 18 mål framåt. Man har fortfarande ett frågetecken inför kvällens match och det är stjärnan Thomas Vanek, men man visade senast att det går att göra mål utan honom också då man besegrade Toronto med 5-4. Buffalo har som sagt haft det lätt för Montreal de senaste åren. På de tio senaste matcherna har man vunnit åtta av dem och totalt bara förlorat en match under ordinarie tid. Det kan säkert spegla in en del idag och som sagt, oddset på Buffalo lockar och kommer spelas.

Sabres Overall Scoring: 2.7
Sabres Road Scoring: 2.5
Sabres Overall Defense: 3.2
Sabres Road Defense: 3.2
Buffalo is 10-2 SU in its last 12 games when playing Montreal
Buffalo is 6-1 SU in its last 7 games when playing on the road against Montreal


Oddset är högt på Buffalo och måste testas. Man har bra form och kan mycket väl slå tillbaka Montreal idag igen. Jag spelar Buffalo ML till oddset 2.85 hos Bwin med en låg insats. Det är NHL, alla kan slå alla.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden