Toppmöte i Atlantic Division när klassiska Montreal tar emot Boston Bruins. Det är ett rivalmöte och kommer garanterat bli en tuff och känslig match på många vis. Jag känner dock att det ena laget känns betydligt mycket starkare för tillfället och måste också därför testa ett spel idag.

  • Match: Montreal – Boston
  • Speltips: Boston ML
  • Odds: 1.80 @ Betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/3, 00.35

Montreal har inte haft någon vidare form efter OS-uppehållet och jag tror inte man kommer hitta den ikväll heller. Habs har gått tungt som sagt och jag tror också mycket att det beror på skadan av förstekeepern Carey Price. Jag tycker att man mer eller mindre levt på Price under hela säsongen och då är det självklart att man nu blir lidande. Spelet tycker jag hackar en del, även om man är ganska vassa på hemmaplan. Bakåt är man inte lika stabila och släpper till en hel del chanser, något som man kanske inte är så vana att se Montreal göra. Nu har man Peter Budaj i kassen inatt och har haft under ett par matcher. Jag ser klara nackdelar med det då han är en betydligt mycket sämre målvakt än vad Price är. Det kommer nog krävas att  man hänger ett par kassar på Boston om man ska vinna denna matchen för jag tror inte Budaj kommer hjälpa dem alltför mycket. Positivt är dock att man vunnit fem raka matcher mot Boston. Övriga skador förutom price är Josh Gorges, Michail Bournival och Davis Drewiske.

dm_140304_Bruins_Panthers_Highlight

Boston är ett av ligans hetaste lag för tillfället och då är man väldigt svårstoppade. Under de senaste veckorna har vi inblandat Boston ett par gånger i våra rekar, men då har det varit skottspel vi fokuserat på. Idag tycker jag vi unnar dem en vinstchans också. Tittar man på deras senaste matcher så har de hittat det där spelet där nästan ingenting kan stoppa dem. De är stora och tunga att möta samtidigt som man är livsfarliga i offensiv zon. Man har skapat otroligt mycket lägen på slutet och har också fått utdelning på mycket av det. Fortsätter man på samma sätt idag så kommer stackars Budaj få en ganska tuff kväll. Inte nog med att man spelat riktigt bra framåt så har man varit grymt stabila bakåt. Man släpper till väldigt få chanser och det kommer man långt på. Enligt mig är Tuukka Rask en av världens bästa målvakter, om inte kanske tillochmed den bästa. Så länge Boston fortsätter att köra på i samma tempo så kommer alla lag få det jobbigt och när man har en så bra målvakt som Rask i kassen så är de väldigt svåra att ta poäng av. Dessutom väldigt kul och se att Carl Söderberg har kommit igång riktigt bra.


Montreal har fördelen av att man vunnit de senaste mötena, men samtidigt tycker jag att Boston är ett mycket mer komplett lag. Just nu är man i toppform och då är man ruskigt svåra att slå. Mitt spel idag blir därför Boston ML till oddset 1.80 hos Betway. Insatsen blir strax över medel, 6 units in och förhoppningsvis lite fler tillbaka.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden