Då tar jag mig an en match i franska Ligue 1 där Lyon beger sig till Stade de la Mosson för att spela mot Montpellier. Lyon har  dominerat över Montpellier tidigare och kommer säkert försöka ta initiativet även i den här matchen. Montpellier måste å andra sidan vinna för att inte riskera nedflyttning. Hur slutar matchen?

 

- Match: Montpellier – Lyon
- Spel: Lyon
- Odds: 2.05 @ William Hill
- Insats: 7/10 Units
- Spelstopp: 20:30 8/4

 

Den här säsongen har Montpellier förlorat ungefär hälften av sina hemmamatcher och släppt in mål i 81% utav dessa. De misslyckades även med att vinna sina fyra senaste matcher och är nu allvarligt nära nedflyttning zonen. Man kan nog säga att Montpellier har haft en utav de värsta säsongerna någonsin. De har fått dras med skador, dåliga prestationer och har väl aldrig hittat formen. Om man skall ta något positivt så gjorde Montpellier en bra insats senast borta mot Guingamp och de vann det senaste mötet med Lyon. Men ser man till deras inbördes matcher så har Lyon haft stort övertag på Montpellier de senaste åren. Montpellier saknar fyra spelare inför denna match. Paul Lasne , Quentin Cornette , Kévin Berigaud och Mathieu Deplagne är skadade och kommer inte att spela.
Trolig startelva för Montpellier: Jourdren – Roussillon, Congre, Hilton, Remy – Martin, Saihi, Sanson – Boudebouz –  Yatabare, Camara
montpellier_200x200      lyon_200x200
Efter en trög start på säsongen då Lyon va på den nedre halvan av tabellen och allt såg mörkt ut har tränaren Bruno Genesio fått fortsatt förtroende och nu har Lyon vunnit fyra och är obesegrade i sina fem senaste ligamatcher. De spelar riktigt bra och är för närvarande på en tredje plats i tabellen. Deras ställning kan dock hotas av tre andra lag, så det finns inget utrymme för misstag i de återstående matcherna nu man äntligen tagit sig på platser som leder till Champions League spel. Lyon vann sin senaste match mot Lorient och kommer hit med självförtroendet på topp. De saknar också några spelare inför denna match. Aldo Kalulu och Jérémy Morel är skadade medans Nabil Fekir är tveksam till spel.
Trolig startelva för Lyon: Lopes – Jallet, Yanga-Mbiwa, Umtiti, Bedimo – Ferri, Gonalons, Darder – Ghezzal, Lacazete, Valbuena
——————————————————————————————————————————————————
Jag förväntar mig en mycket intressant och spännande fotbollsmatch mellan Montpellier och Lyon. Båda lag vill spela attraktiv fotboll och det kommer att vara en öppen historia med massor av målchanser från båda sidor. Lyon har gjort åtminstone 2 mål i åtta av sina 9 senaste matcher, medans Montpellier har släppt in minst två mål i de tre senaste matcher. Med tanke på lagens senaste presentationer och form liras vinst till Lyon. William Hill erbjuder ett odds på 2.05.
/ Akilles_80