Kvartsfinaler på challenger touren står på schemat och Montanes tar emot Volandri i Cordenons challenger. Montanes som har varit borta en längre tid men är nu påväg tillbaka med stormsteg och spelar riktigt bra!

  • Matchen: Montanes – Volandri
  • Liga: Challenger Cordenons
  • Speltips: Montanes att vinna matchen
  • Odds: 1.87 @ Unibet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 17.00

Albert Montanes ifrån Spanien har varit en bra grus spelare på ATP touren men skadade sig och det tog länge innan han kom tillbaka, men nu är han tillbaka. Han har spelat några challenger turneringar nu och har kommit igång på allvar, när han spelar så ser man att han är många steg framför dom andra i kvalité, han kan sätta enormt tryck med både forehand och backhand och ändå få såpass bra top spin att motståndarna får enorma problem. Förra veckan emot Bolelli (då Bolelli var fräsch) så pressade han honom enormt mycket och förtjänade att vinna den matchen, men vart trött i slutet då han inte är helt i match tempot än men då det var en sjukt tuff match. I förra matchen emot Cervantes bra spelare på challenger touren så tappade han endast 11 bollar i sin egen serve, starkt.

Filippo Volandri ifrån Italien är en spelare som varken har en bra första eller andra serve utan förlitar sig på spelet totalt, när spelet väl inte stämmer så är han ju i princip körd. Nu på senaste så har det inte funkat till 100% utan han blir breakad massvis med gånger emot spelare som Daniel Munos-De la Nava och det kommer inte att funka emot Montanes som är två klasser bättre än De La Nava. Volandri lever som sagt på sina grundslag och hans enhandsbackhand är farlig, den har enormt mycket top spin och om Montanes inte står och slår där hela tiden så kommer han att vinna denna matchen lätt.

Lycka till!

/Lidde