Monfils gjorde en bragd match emot Berdych och vann när ingen trodde han skulle vinna men nu ställs han emot tennisens ”badboy”, Ernests Gulbis.

  • Matchen : Monfils v Gulbis
  • Liga : Franska Öppna
  • Speltips : Gulbis att vinna matchen
  • Odds : 1.68 @ Pinnacle Sports
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 15.00

Gael Monfils ifrån Frankrike bars verkligen fram av publiken i matchen emot Berdych, han ledde med 2-0 i set men tappade två set sedan till 2-2 och såg verkligen uträknad ut men då slog han till vid 5-5 i avgörande set och breakade fram för att sedan kunna serva hem matchen. Monfils har spelat väldigt mycket på sistone och matchen emot Berdych var en total urladdning, psykiskt och fysiskt. Jag tror såklart att Monfils kommer vara duglig, men det kommer absolut inte komma en liknande prestation som det var emot Berdych, sen så var inte Berdych bra alls i den matchen. Monfils har en väldigt bra första serve där han kommer få mycket gratis, hans andra serve kan man pressa på om man kommer åt den lite grann men hans forehand ska man akta sig för.

Ernests Gulbis ifrån Lettland är tennisens ”badboy” men han är även en av tennisens största rå talanger. Alla trodde att han skulle slå igenom för något år sedan men då fann han att alkoholen var mycket roligare än tennisen så han la tennisen lite på is och åkte bara på några turneringar då och då och gjorde en 20-30% insats. Nu tror jag dock att han har fått skäll av sin far som tydligen är riktigt extremt rik och sedan tog han en titt på rankningen där han har märkt att han är bättre än nästan alla dom som är framför honom gjorde att han ville börja träna stenhårt, sluta röka och sluta dricka. Det har gjort att han har blivit en av dom farligare spelarna på touren i år och han har tagit set av Nadal två gånger på två matcher i år, varav en på grus som är hans favorit underlag och denna matchen spelas även den på grus. Gulbis har en enorm första serve och sedan en brutal forehand, hans backhand är även den väldigt bra, inga större svagheter i hans spel.

Jag tror rätt mycket på att Gulbis vinner denna matchen, han har mycket poäng att hämta här och nu ska han visa världen att han är i toppen för att stanna.

Lycka till!

/Lidde