Mönchengladbach slåss i toppen och kämpar för att få spela i Champions League kommande säsongen medan motståndarna Stuttgart kämpar för sin överlevnad i botten. Jag har saken klar för mig här!

Mönchengladbach – Stuttgart
Spel: Mönchengladbach -1 (Asian handicap)
Odds: 2.35 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.30

Mönchengladbach kommer till den här matchen med bra form och stor motivation då man vill spela i Champions League kommande säsong. Man har vunnit 4 av lagets 6 senaste matcher och med formtoppade spelare i Raffael (15 mål), Max Kruse (11 mål) och Juan Arango (7 mål) så kan jag inte tro på annat än seger här mot ett svagt Stuttgart. Mönchengladbach är dessutom riktigt hemmastarka med 10 segrar på 15 matcher, bara Bayern München och Schalke 04 har bättre hemmafacit. Man har två raka segrar på hemmaplan nu med 3-0 mot Hertha Berlin och 3-1 mot Hamburg. Detta är två lag som är likvärdiga med Stuttgart, kanske lite bättre till och med…

0,,17103463_303,00
Mönchengladbach kommer fira minst 3 gånger idag!

Stuttgart som kommer på besök har det jobbigt för dagen då man i allra högsta grad är indragna i bottenstriden och desperationen blir allt mer påtaglig för laget. Man vann senast den urviktiga bottenmatchen hemma mot Freiburg med 2-0. Frågan är bara om man kan följa upp den prestationen här då man ofta har stora bekymmer i sitt spel på bortaplan. Man har 5 raka utan seger på bortaplan nu varav 4 av dessa har slutat med förlust! Stuttgart har stora bekymmer i sin defensiv som är ruskigt skakig och släpper till alldeles för mycket chanser och mål. Nu möter man ett kvickt, offensivt Mönchengladbach som öser in mål för dagen vilket knappast är positivt för laget som släppt in tredje flest mål i serien!

Kort summering:
Inget av lagen har några nya skador att oroa sig över här. Båda lagen är ruskigt motiverade men jag kan inte se annat än en klar hemmaseger här då Mönchengladbach är ett par nivåer starkare än Stuttgart och när de dessutom spelar på sin hemmaplan så är det inte ofta man göra dåliga insatser. Jag tror man vinner med minst 2 mål här!