Mönchengladbach ser starka ut för dagen och senast tog man sin första bortaseger för säsongen. Det är hemma man trivs som bäst och nu ställs man mot ursvaga Nürnberg som kommer få en svettig kväll här. Jag har hittat ett bra spel som måste liras till fina oddset 2.38!

Mönchengladbach – Nürnberg
Spel: Hemmaseger och över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.38 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.30

Mönchengladbach är lite som dag och natt då man är riktigt svaga på bortaplan medan man är sylvassa hemma på Borussia Park! Man har 5 segrar på 5 matcher på sin hemmaplan och samtliga dessa matcher har man vunnit med 2 mål eller fler och då man ändå mött lag som t.ex. Dortmund! Nu ställs man mot ett av seriens svagare motstånd och då bör segerchansen vara riktigt bra på sin hemmaplan. Jag tror man kan lösa det här spelet helt på egen hand och vinna med 3-0 eller mer vilket gör spelet ännu mer spelvärt! I Mönchengladbach handlar det mesta om suveräne Max Kruse som gjort 7 mål och 6 assist på lagets 11 matcher de här säsongen. Han sänkte Hamburg senast med 2 mål när laget tog sin första bortaseger för säsongen genom att vinna med 2-0. Det lär stärka laget ännu mer inför den här matchen och jag provar återigen ett målspel på Max Kruse till oddset 2.25 hos Bet365, 2 units är det klart värt i mina ögon!

Nürnberg har stora bekymmer i laget då man inte vunnit en enda match ännu efter 11 omgångar och det har fått klubben att agera. Man sparkade tränaren Wiesinger och in kom den holländske managern Gertjan Verbeek som tidigare tränat AZ Alkmaar till fina prestationer i Eredivisie. Effekten av en ny tränare har uteblivit och senast åkte man på stryk med hela 0-3 hemma mot Freiburg i en match som laget snabbt vill glömma. Nye tränaren förespråkar offensiv fotboll vilket givetvis talar för mitt spel här då Mönchengladbachs offensiv är hästlängder starkare än Nürnbergs! Man är i riktigt usel form och ser riktigt svaga ut för dagen vilket gör att jag har ruskigt svårt att tro på någon poäng för laget här mot hemmastarka Mönchengladbach!

max-kruse-vom-sc-freiburg-erhielt-die-note-2-258375
Max Kruse är stekhet för dagen och han leder
Mönchengladbach mot nya trepoängare!

Mönchengladbach har fortsatta skadebekymmer i defensiven då man återigen saknar Alvaro Dominguez, Håvard Nordtveit och Roel Brouwers som alla är skadade. Lägg därtill att lagets kapten Filip Daems kommer testas sent före matchstart men värt att nämna är att laget ändå klarat sig helt okej utan dessa herrar den senaste tiden.
Nürnberg får klara sig utan Marcos Antonio, Gebhart och yttern Mak här.

Det blir ofta målrika matcher mellan dessa lagen och Mönchengladbach går i stort sett alltid över linan 2.5 mål när man spelar på sin hemmaplan då man varit över 2.5 mål i 4 av sina 5 hemmamatcher denna säsongen. De tre senaste mötena mellan lagen har innehållet 3 mål eller fler i matcherna vilket gör det här spelet extra spelvärt. Inget av lagen har respekt för det andra utan det kommer bli full fart mellan två lag som vill vinna matchen här!

Kort summering:
Mönchengladbach är av tradition ett målglatt lag och på sin hemmaplan är man riktigt starka. Nu ställs man mot ett Nürnberg som har stora defensiva problem i laget och som dessutom är i riktigt svag form för dagen. Kapaciteten finns i laget för att göra ett mål på ett Mönchengladbach som ofta släpper in mål i sina matcher men jag har väldigt svårt att tro att Nürnberg tar några poäng här ikväll. Mönchengladbach anfaller ofta med mycket folk och på sin hemmaplan spelar man med tonvis av självförtroende så räkna med en hemma seger och räkna med många mål. Jag tycker det här spelet är riktigt bra!