Dags för lite Champions League och jag lägger fokus på de två lag i Grupp D som båda förlorade första matchen. Nu möts man och jag tror det kan bli en rätt svängig match, där Manchester City är så pass bra att dom absolut kan vinna men man saknar defensiva kuggar. Samtidigt är Mönchengladbach hemmalag och inte alls så tokiga heller. Och tränaren i hemmalaget menar att han minsann tänker gå för 3 poäng. Jag tror vi får se en match med en matchbild där båda lagen kommer skapa sina chanser.

  • Mönchengladbach – Manchester City
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.81 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Mönchengladbach har inte direkt inlett denna säsong på ett positivt sett, det började med att man hade 5 raka förluster i ligan och att man torskade första matchen i CL, sen drog tränaren. Nu har man dock 2 raka vinster. Och kanske är man på uppgång, för man är ett bra lag som spelar trevlig fotboll som många av de tyska lagen i och för sig gör. Nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte sett så väldans mycket denna säsong, men jag såg en del förra säsongen. Man kan säga vad man vill om formen på laget, men det går inte snacka bort att man spelat 7 matcher i ligan där 6 gått över 2.5 mål och det gjorde även första matchen i gruppen här mot Sevilla, förlust 3-0 på bortaplan. Den nye tränaren säger även att man inte tänker lägga sig på försvar trots att det är Man City man möter, utan man tänker anfalla och visa vad dom kan göra. Det tycker jag i alla fall om att höra från en tränare.

Defensivt så stryker vi rutinerade backen Martin Strantzl som går skadad, även frågetecken för backen Tony Jantschke.

mönchengladbach     mancity_200x200

Manchester City började helt tvärtemot från vad Mönchengladbach började, man hade 5 raka segrar i ligan för att sen torska mot Juventus hemma (1-2) i CL och sen hemma mot West Ham (1-2) i ligan på det. Och nu senast en 4-1 torsk borta mot Tottenham så formen känns ganska trist just nu för Man City. 

Men en anledning till att man släppt in så mycket mål den senaste tiden (9 på de 4 senaste) är ju för att båda mittbackarna Vincent Kompany och Eliaquim Mangala har blivit skadade och är borta även i denna match. Sen har City även skador på vänsterbacken Gael Clichy och den hårt jobbande mittfältaren Fabian Delph. Sammanlagt ser det tungt ut på den defensiva fronten. Och nu ska väl troligen Martin Demichelis in och agera mittback, vi alla vet ju vad han har för lägsta nivå, ganska dålig mittback på den här nivån. Ska även tilläggas att det varit frågetecken kring målvakten Joe Hart, även om han tränade nu på tisdagen. Men aldrig någon positiv uppladdning direkt, ellerhur!? Och man har gått över 2.5 mål i 6 av 9 tävlingsmatcher denna säsong så även här har vi statistiken med oss. Offensivt har man dock kvalitetsspelare såsom Sergio Agüero, kevin De Bruyne, Raheem Sterling osv.

—————————————————————————————————————————————————————

Mönchengladbach har gått från usel form till 2 raka vinster och en uppåtgående form månne? Man är ett offensivt balanserat lag som gärna anfaller, men tycker defensiven brister alltför ofta. Man har sagt att man ska gå ut och spela fotboll trots att man möter City och det tycker jag bådar gott. Manchester City har gått från superform till ganska dålig form och man har verkligen inte råd att förlora även den här matchen så jag tror man kommer gå för 3 poäng helt klart. Men skador i backlinjen gör att det ser trist ut defensivt. Nä jag tycker det luktar målrikt här lång väg. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.81. Insatsen får bli ganska hög. Jobbba!

/ L’orso