4 åttondelsfinaler avklarade, nu över till de återstående där ytterligare 4 lag ska kvittera ut biljetter till kvartsfinalerna. Vi inleder med spel i furstendömet Monaco och Stade Louis där gästande Arsenal har ett tungt underläge att hämta upp. Det ska bli väldigt intressant att se vilken form av utdelning bortalagets eventuella risktagande får. Tycker nog att det kan vara värt att testa målen.

  • Match: Monaco – Arsenal
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 17/3

Monaco inledde som bekant en storsatsning för någon säsong sedan och klippte snabbt en position i det europeiska finrummet, dock en plan som stagnerade något när bland annat Falcao och James Rodriguez lämnade. Trots det har man gått riktigt bra här och efter en trög inledning i ligaspelet har man även tagit upp jakten på topp-3, vilket i sådana fall skulle innebära fortsatt spel på den här nivån. Försvarsspelet har varit den ledande faktorn som har bidragit till framgångarna där det alltjämt är ganska anmärkningsvärt att man inte har släppt in mer än 3 mål på 7 matcher, vilket är väldigt imponerande där nollan alltjämt är intakt (från gruppspelet) här på Stade Louis.

Arsenal går, om man bortser från vad som hände mot kvällens motstånd i det första mötet, väldigt starkt för dagen där man åtminstone har visat upp en väldigt bra förmåga till att pricka in resultaten på inhemsk mark. Man har nu vunnit 12 av sina 14 senaste tävlingsmatcher där man sitter inne på en position bland topp-4, utöver ett avancemang till semifinalen av FA-cupen. Man har fått en fin uppladdning inför den här returen med en väldigt bra vecka bakom sig med en stabil insats borta mot Manchester United och nu senast i helgen en relativt klar vinst i London-derbyt mot West Ham. Man kommer till det här mötet med en fin målform och det är något man måste leverera denna tisdagkväll för att ha någon som helst chans på kvarten.

Monaco kommer till spel utan Raggi, Bakayoko och Traore. Frågetecken på Kondogbia, Ferreira-Carrasco samt Toulalan, även om de två förstnämnda förväntas kunna starta. Arsenal saknar Wilshere, Arteta, Debuchy och Diaby sedan tidigare. Att jämföra med det senaste mötet stryks även Oxlade-Chamberlain, Rosicky samt Gabriel.

monaco_200x200arsenal_200x200

Om man ser till att exempelvis Schalke kunde skaka om Real Madrid, de regerande Champions League-mästarna, på bortaplan i deras returmöte så tycker jag nog att även kvällens bortalag kan se sina möjligheter till att kunna hitta på något. Arsenal spelade utan kreativitet och relativt, över stora delar av matchen, tempofattigt i det första mötet. Trots det lyckades man skapa ett antal kvalificerade målchanser på Emirates där man kunde ha fått bättre utdelning. Saken är den att ”Gunners” i överlag har haft liknande bekymmer över ett flertal matcher de senaste veckorna, men likväl har man lyckats göra minst 2 mål i 18 av de 21 senaste tävlingsmatcherna man har spelat. Ett ruskigt bra facit att bära med sig för gästerna.

Leonardo Jardim har utvecklat ett  disciplinerat och organiserat Monaco. Tydligt att man är oerhört tryggt i sitt defensiva grundspel där man stod upp oerhört väl senast trots att ett antal ordinarie pjäser saknades i försvarslinjen. Samtidigt var man oerhört effektivt framåt där man kunde straffa London-laget riktigt rejält när chanserna gavs. Ett bolltapp centralt i banan och två omställningar gav 3 mål och jag vill nog tro att man kan hitta luckorna till att gå framåt vid några tillfällen även ikväll.

Arsenal kommer ha råd att släppa in ett mål då man, hursomhelst, måste stå för 3 st på egen hand för att hålla drömmen om ett avancemang vid liv. Jag har svårt att se hur man ska kunna upprepa liknande försvarsmisstag som senast, men det är nu ett bortalag som under matchens gång måste vrida upp risktagandet, vilket kommer öppna upp ytor för Joao Moutinho som var briljant senast, i sitt spel för att kunna luckra upp motståndet i jakten på mål.


Överspelet på minst 3 mål i matchen testas med en insats strax under medel.

/Puyol