Det är dags för semifinal I Buenos Aires och det blir en höginstressant match, mellan Monaco och Almagro. Båda har hållt en bra nivå på sitt spel och har inte haft några direkta svagheter. Jag tycker att Monaco är lite väl uträknad här och kan mycket väl pressa Almagro.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Buenos Aires
  • Match: Monaco – Almagro
  • Spel: Monaco +1.5 set
  • Odds: 1.66 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18:00

Monaco spelar bara bättre och bättre hur längre in i säsongen vi kommer. Han började att spela riktigt stabilt i Rio där det var få misstag men fick packa väskorna efter att ha spelat ett skijleset mot Ferrer, vilket såklart är starkt. På hemmabanorna i Argentina så har han också levererat och tagit två enkla vinster, mot Gonzalez och Mayer. Sedan ann han kvartsfinalen mot Cuevas med 2-1 och två tiebreak. Det var en tuffmatch som kunde ha slutat lite hur som helst. Däremot så har han sett bättre ut än på länge där framförallt unforced errors har minskat betydligt. Han har även förbättrat sin forehand till en riktigt bra dessa två veckor och jag tror han kan sätta stor press på Almagro med den och så har han en fin defensiv.

Detta är Almagro’s tredje raka semifinal i Buenos Aires och det är mycket starkt får jag säga. Han har likt sin motståndare spelat en stabil tennis som har hållt hög nivå, det har inte varit några större konstigheter i vinsterna, dock så har han tappat set i tre matcher i år. Ett utav de kom denna veckan mot Andujar-Alba. Annars så tycker jag han har fått relativt lätt lottning, ingen större skräll att han är här. Nu blir det som sagt tuffare och jag tror Monaco underskattas här och kan chocka Almagro.

De har mötts tio gånger tidigare och Monaco har tagit set i sex utav de, vi får 1.66 på att det sker igen och det är större chans än vad marknaden vill få det till.

@haegge1