Två lag som är obesegrade på dom fem senaste, dessutom är Molde obesegrade hemma så här långt. Viking är obesegrade så här långt borta och detta kan bli en jämn och intressant match. Mål tror jag vi kommer att få se i denna match och då båda lagen uppvisat svagheter i försvaret i dom senaste matcherna tror jag att båda lagen kan komma att få utdelning i denna match.

Match: Molde – Viking
Spel: Båda lagen att göra mål
Odds: 1.76 @ Unibet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 20/5 18:00

Molde var ett tag illa ute i senaste matchen borta mot Lillestrom med redde upp det hela och höll undan och vann matchen med 2-1, Lillestrom var dock nära ett flertal gånger att kvittera. Molde toppar tabellen och har sett ruggigt starka ut så här långt, 4-1-0 på dom fem senaste vilket gör att man är obesegrade vilket man också är hemma hittills med 3-1-0 och 11/3 i mål. Man har snittat två mål i varje match i dom senaste fem omgångarna. Saknas i denna match gör Espen Bugge Pettersen och Joshua Gatt.

molde_200x200viking_200x200

Viking spelade en tuff match i senaste omgången hemma mot Sandnes Ulf, Viking låg under med 0-1 i halvtid vilket sen också blev 0-2 innan man på tjugo minuter lyckades vända matchen och få med sig en poäng genom 2-2. 2-3-0 på dom fem senaste vilket gör att även Viking är obesegrade, borta så här långt har man fått ihop 3-2-0 och man är även obesegrade borta. I tabellen ligger man på en 3:e plats fem poäng bakom dagens motståndare. Tveksam till spel är Yann-Erik de Lanlay i övrigt har inte Viking något att rapportera kring laget och man kan köra på.

Båda lagen är obesegrade och sett till historiken brukar det vara jämna matcher mellan dessa lag, ett scenario som är troligt även i denna match. Molde har visat sig ha lite luckor i försvaret speciellt i senaste hemmamatchen mot Stromgodset då man släppte två mål. Viking har varit stabila dom också men har visat ett par svagheter i försvaret även dom, det såg inte roligt ut stundtals mot Sandnes Ulf i senaste matchen. Båda lagen har också gemensamt att man gör mål och det är också något båda har lyckats med i dom senaste matcherna. Jag satt och funderade på över 2.5 i denna match men tror mer på att båda lagen gör mål och som dessutom betalar lite mer. Har svårt att se att inte båda lagen skulle mäkta med att göra mål i denna match då man är giftiga framåt och har brukar blotta sig bakåt. 1-1 eller 2-1 är troliga slutresultat.