Söndag och Tippeligaen står på schemat. Molde har startat säsongen på bästa tänkbara sätt och är nu obesegrade på dom fem senaste med fem raka vinster varav tre raka hemma. Stromsgodset har startat bra dom också och ligger strax bakom Molde i tabellen, dock har det sett betydligt bättre ut hemma för Stromsgodset än borta och dagens match lär bli en riktig värdemätare.

Match: Molde – Stromsgodset
Spel: Över 2.5
Odds: 1.67 @ Betsafe
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 11/5 19:00

Molde slog rivalerna Rosenborg i senaste matchen på ett mycket övertygande sätt och vann till slut borta med 2-0. Gulbradsen gjorde 1-0 för Molde och har visat sig vara riktigt på hugget i flertalet matcher nu då han målat i dom fyra senaste matcherna. Molde toppar tabellen efter sju spelade omgångar och har öppnat säsongen riktigt bra får man lov att säga. Fem vinster på dom fem senaste matcherna och hemma denna säsong har man tre raka vinster med 9/1 i mål. Bjorn Bergmann Sigurdarsson saknas fortsatt, saknas gör också Espen Bugge Pettersen och Joshua Gatt.

molde_200x200stromsgodset_200x200

Stromsgodset vann även dom sin senaste match hemma mot Bodo/Glimt med 2-0, ett resultat som hade kunnat vara större om inte Stromsgodset missat så många målchanser men vinsten var aldrig hotad ändå. I och med vinsten är nu Stromsgodset obesegrat hemma på dom senaste 42 matcherna. I tabellen ligger man på 2:a platsen två poäng bakom dagens motståndare. Borta denna säsong har man 1-1-1, förra säsongen var man tredje bästa lag borta. Saknas i denna match gör Jorgen Horn och Kim Andre Madsen.

Båda lagen har utan tvekan startat säsongen på ett bra och stabilt sätt, lagen kommer också ligga i toppen och kriga mot varandra denna säsong och det är precis vad vi sett i början av säsongen nu. Molde har kanske imponerat aningen mer än Stromsgodset som varit betydligt bättre hemma än borta i starten. Något båda lagen varit duktiga på är att göra mål, tillsammans har man hittills av denna säsong ett målsnitt på 2.93. Molde har gjort 14 mål på dom fem senaste matcherna, Stromsgodset har gjort 8 mål på lika många matcher. Tidigare möten lagen emellan har varit målrika och jag tror vi kommer att få se något liknande i denna match, båda lagen besitter mycket kompetenta målskyttar som garanterat kommer att hitta målet idag också. Över 2.5 är ett gjutet spel i denna match.