Toppen mot botten och jag har saken klar för mig. Häng på!


Molde – Stabaek

Spel: Molde vinner utan att släppa in mål
Odds: 2.15 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.00

Molde som ligger på andra plats i serien tar här emot jumbon Stabaek och i princip allting talar för en hemmaseger här och jag tror utan tvekan att Molde vinner det här. Vid seger tar man återigen över serieledningen från Rosenborg som gick om dem i fredags. Oddsen på Molde är låga så jag väljer att spela att Molde vinner den här matchen utan att släppa in något mål. En annan sak som verkligen talar för det spelet är att Molde är extremt försvarsstarka och tillhör de lagen som släppt in minst mål i ligan medan Stabaek är det lag som gjort minst mål i ligan.

Molde ligger som sagt tvåa i serien men har bara 1 poäng upp till Rosenborg och 1 poäng ned till tredjeplacerade Strömsgodset så alla poäng är otroligt viktiga för Molde! Man har något sämre målskillnad än övriga topplagen så att vinna mot noll är väldigt viktigt för Molde som måste förbättra sin målskillnad. På hemmaplan har Molde 10-0-1 så man är extremt hemmastarka och målskillnaden skrivs till 23-11. Man har vunnit de 3 senaste hemmamatcherna och noterbart är att man hållit nollan i alla 3 matcherna!

Stabaek ligger som sagt sist och man imponerar knappast för dagen. Man har stora bekymmer i sitt bortaspel och har raden 2-0-9 som resultatrad och målskillnaden 11-28 är inget att skryta över! Man vann visserligen över Odd Grenland senast men det var mycket tack vare lagets tidiga ledningsmål som man kunde leva på. Man har stora problem i såväl offensiven som defensiven och det talar för mitt spel här. Man möter Molde som är urstarka på sin hemmaplan samtidigt som man själva är usla på bortaplan. Man kommer få backa hem och försvara sig genom hela matchen och hoppas på kontringar.


Moldes Davy Claude Angan delar ledningen i den Norska Skytteligan!

Moldes starka defensiv borde kunna försvara sig mot Stabaeks kontringar och man bör kunna nolla ett offensivt svagt Stabaek! Offensivt har Molde Davy Claude Angan som delar ledningen i den Norska skytteligan! Han bör kunna ordna segern åt oss här och håller Moldes defensiv ihop hela matchen så sitter det här spelet!