Playoff för SHL är igång. Igår fick favoriterna Leksand se sig besegrade mot Malmö. Frågan är om Modo kan ta lärdom av den matchen när säsongens överraskningslag Vita Hästen kommer på besök och ska göra upp om en plats i SHL. Modo är skyhöga favoriter och pressen är enorm. Kan laget behålla lugnet och hitta rätt trots att laget inte har spelat en match sen den femte mars?

  • Match: Modo – Vita Hästen
  • Liga: SHL
  • Speltips: Vita Hästen +2,5 mål 
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 16/3, 19:00

modo_200V.S vitahasten_200

Playoff till SHL kommer igång och SHL-lagen som ska försvara sin plats har en enorm press på sig. Framförallt Modo som verkligen inte har råd att åka ur Sverige’s högsta serie. Vi kan summera att Modo fick klart det bästa motståndet då Vita Hästen rent spelmässigt inte ska räcka till. Men som sagt, vilja slår oftast klass och det gäller att Modo spelar sin bästa hockey om detta inte ska bli en nagelbitare.

Modo har haft många veckor på sig att förberedda på vad som komma skall. Detta efter att laget tidigt var på väg mot kvalspel och trots att det inte avgjordes förrän cirka fem omgångar kvar att spela har spelarna och ledningen kunnat ställt in sig på kvalspel ännu tidigare.
Modo slutade sist i SHL och spelade bara ihop femtiotre poäng efter femtiofem omgångar. Laget landade femton poäng efter närmaste lag som undvek kvalspel.
På hemmaplan var inte Modo imponerande. Endast trettioen poäng efter tjugosju hemmamatcher och sämst i serien på hemmaplan.

Att då få möta överraskningslaget Vita Hästen som tog sig vidare till slutspelsserien tack vare bättre målskillnad och slutade tvåa i den serien, är både och för Ö-viks-laget. Vita Hästen har skrällt hela säsongen och trots att laget har ”spelarna ingen ville ha” står laget nu och knackar för spel i SHL.
Kan Vita Hästen ta med sig sitt stabila försvarsspel och fina form nu när playoff drar igång?

Modo har allt att förlora med Vita Hästen bara har allt att vinna.
Ett Vita Hästen som har överraskat alla och några till under säsongen. Den lilla klubben från Norrköping spelar för SHL.
Laget har gjort en fenomenal säsong där det är framförallt målvakt och försvarsspelet som har visats upp på ett föredömligt sätt. Vita Hästen spelar inte den roligaste hockeyn, men det gäller att vinna matcher och inte spela roligast.
Modo står matchlösa på nästan två veckor och bör kunna vara något matchotränade. Modo kommer inte vilja gå bort sig och chansspela i match nummer ett. Samtidigt som Vita Hästen vet att all press ligger hos Modo kan laget gå ut och bara göra det laget har gjort under hela säsongen, och vara avslappnat och bara vänta in rätt lägen.
Modo ska bara vinna den här matchserien i bäst av sju men med att kunna vara något ringrostiga mot ett formstarkt Vita Hästen lär vi få se en matchbild med två avvaktande lag.
Modo måste vinna match ett för att inte sätta sig i en tung situation. Däremot har jag svårt att se att Modo kommer vinna med tre mål ikväll.
Mitt spel blir därmed Vita Hästen +2,5 mål till 1,75 hos bet365.