Toppmöte i kvalserien till svenska Elitserien, där tabelledaren Växjö gästar Modo, som kämpar för att förnya Elitserie-kontraktet. Jag har hittat ett bra odds som är spelvärt, spana in!

Match: Modo – Växjö Lakers
Tips: 1:a (-1,5)
Odds: 1,93 @ Betsafe
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2011-03-23 19:00

Motivering:

Modo kämpar som sagt för att förnya sitt kontrakt i Elitserien, och jag ser chanserna till det som mycket goda. Trots att Lakers hittills har tagit full pott så tror jag inte att man räcker till, då spelschemat nu blir betydligt svårare än tidigare, då man alltså enbart mött lag som spelade i Hockeyallsvenskan under hösten/vintern.

Modo ligger för tillfället på en tredjeplats i tabellen, men vid vinst ikväll går man upp på en av platserna som leder till Elitserien. Man har hittills mött Södertälje en gång, då blev det ”bara” en poäng på bortaplan. Matchen efteråt lossnade det offensivt då man slog Örebro med 6-3 hemma, och senast visade man en tät defensiv då man slog Mora på bortaplan med 3-0. Man har en trupp som innehåller klasspelare i det här sammanhanget, och ska vara det bättre laget både vad gäller spets och bredd. Dessutom lär motivationen i truppen vara på topp i och med att det här är en väldigt viktig match för fortsättningen. Hemmaplan är ett stort plus!

Lakers har hittills varit uppstickaren i serien, och toppar överraskande med full pott. Dock har man inte mött något av Elitserie-lagen ännu, och där tror jag att det kommer märkas på resultattavlan att det är en stor klasskillnad lagen emellan. Borta hade man problem mot Rögle, där det bara blev 2-1 -vinst för Lakers, och Rögle borta går knappt att jämföra med Modo. Här tror jag alltså att det blir för tufft för smålänningarna, och att det blir en resa hem med noll poäng i bagaget.

Jag väljer att spela på Modo i egenskap av deras kvalitet, motivation samt hemmaplan. Jag tycker att det här oddset är riktigt bra, då flera bolag ligger runt 1,80. Tung insats! Ska vi säga 5-2?

God spellycka,
/Blixt