Omgång fyrtiosju i SHL. Bara sex omgångar återstår och enbart arton poäng. I mötet mellan Modo och Skellefteå är det ett hemmalag som slits mellan hopp och förtvivlan mot ett bortalag som är på jakt efter ännu en serieseger. Lagen möttes som senast i tisdags och då vann Skellefteå med 5-0 på hemmaplan. En liknande utskåpning ikväll eller har Modo chans för revansch?

  • MatchModo – Skellefteå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,86 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 25/2, 19,00

Modo är med stormsteg på väg mot att få spela ett negativt kval för andra säsongen på raken. Laget ligger näst sist i serien med nio poäng upp till närmaste lag som är Rögle. Ett Modo vars form är sisådär med blott två segrar av lagets fem senaste matcher.
Poängen Modo har skrapat ihop är fyrtiotre efter fyrtiosex omgångar och nu är goda råd dyra när det bara återstår arton poäng att spela om.
Modo’s största problem under säsongen har varit det ofantligt dåliga försvarsspelet. Det visade laget upp mot Skellefteå senast och släppte in fem kassar. Totalt har laget släppt in hundrafyrtioåtta mål och det är bara jumbon Karlskrona som har släppt in fler. Modo’s målskillnad landar på 106-148 och det ger ett snitt på 5,52 mål per match. Dessutom har trettiotre av lagets fyrtiosex matcher innehållit fem mål eller fler.

modo_200 V.S skelleftea_200

 

Skellefteå ångar på mot ännu en grundserievinst. Laget har spelat ihop till hundratvå poäng efter fyrtiosex omgångar och ligger nio poäng före tvåan Frölunda.
Formen är dessutom väldigt god med tre raka vinster efter överkörningen mot Modo senast, 5-0 och nu är laget uppe i tre raka vinster och nio vinster på sina tio senaste matcher.
Den starkt bidragande orsaken till Skellefteå’s framgång är det starka offensiva spelet blandat med det imponerande försvarsspel. Målen har östs in, hundrafyrtiofem stycken vilket är andra flest i serien och bakåt har det varit tätt med nittiotvå vilket är det minst till antalet. Det ger laget ett snitt på 5,15 mål per match. Av Skellefteå’s fyrtiosex grundserie omgångar har trettio matcher passerat över linan 4,5 mål.

Två av tre möten över 4,5 mål.
Först möttes lagen i Skellefteå. Där vann hemmalaget med 5-3. I möte nummer två i Örnsköldsvik vann Skellefteå med 3-0. Möte nummer tre som spelades i Skellefteå vann hemmalaget med 5-0.
Modo har det erkänt svårt mot Skellefteå och har förlorat åtta raka seriematcher mot laget. Där har dessutom sju av åtta innehållit minst fem mål, varav fem har passerat linan med råge.
Inne i Fjällräven Center har lagens fem senaste möten slutat med en seger för Modo och fyra för Skellefteå. Noterbart är att tre matcher har passerat över 5,5 mål.

En måstematch för hemmalaget?
Och det är inte försvarsspelet laget kan förlita sig på. Modo har släppt in näst flest mål i serien och möter det lag som har gjort näst flest mål. Lägg därtill att Skellefteå besitter kunskapen att finna målet på Modo. Laget har gjort hela tretton stycken på tre möten. Starka papper med andra ord och Modo gillar inte Skellefteå’s spelstil.
Nu är det en match som Modo måste våga i. Det är nio poäng upp till Rögle på säker mark med bara sex omgångar kvar. Laget har absolut ingenting att förlora och när Skellefteå dessutom går för seriesegern och vilja avgöra den kampen så fort som möjligt kommer laget inte rikta in sig på något plojmatch. Skellefteå är en maskin som är gjord för att producera.
Mellan lagen smäller det historiskt sätt. Sju av lagens åtta senaste möten har resulterat i minst fem mål på tavlan och när det är en måstematch för hemmalaget som måste gå för seger förväntas det en intressant matchbild.
Mitt spel blir över 5,0 mål till 1,86 hos Unibet.