Dags för kvartsfinal nummer fyra och vi har 2-1 i matcher till Skellefteå efter att MoDo utjämnat i förra kampen. Jag har det helt klart för mig vilka som går vidare från den här matchserien, och jag tror även detta lag vinner matchen ikväll.

  • Match: MoDo – Skellefteå
  • Spel: Skellefteå
  • Odds: 2.60 @ betsson
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19:00

Skellefteå hade ett olycksfall i arbetet senast mot MoDo och borde avgjort den matchen redan efter två perioden. Men Tellqvist i MoDo’s kasse hade fått för sig att göra en kanonmatch helt plötsligt och räddade hela 40 av 42 skott i matchen. Att han ska stå för ännu en sådan prestation idag finns inte på kartan. Samtidigt så slarva Skellefteå en hel del i avsluten och verkade sakna den riktiga skärpan i avgörande lägen. En som dock fortsätter leverera är George Holloway som stod för två assist senast, 3+3 totalt på dessa tre kvartsfinalmatcher.

Till kvällen får man klara sig utan backen Rasmus Edström, i övrigt ser det bra ut i truppen.

MoDo var effektiva senast och gjorde en helt klart godkänd match, men med normal utdelning för Skellefteå hade man inte fått med sig en vinst där. Jag fortsätter att peka på den svaga defensiven man har och det såg inte heller särskilt bra ut i senaste matchen, försvararna kan tacka Tellqvist lite extra för den vinsten. Framåt i banan har man klasspelare som Ritola, Axelsson m.fl, men man har inte ett tillräckligt starka överlag för att kunna störa Skellefteå i den här matchserien.

Man ställer upp med samma manskap som i kvartsfinal 3.


Skellefteå är det bättre laget här och jag hade tänkt mig ett odds mer mot 2.00-2.20 kanske. Så när 2.60 ploppar upp på betsson är det inte mycket att fundera på. Spelas med lite under medelinsats.

/e@sy