Elitseriematcherna duggar tätt just nu, men det är endast två omgångar kvar innan det blir lite landslagsuppehåll. Ikväll i Fjällräven Center möts Modo – Linköping, och det är viktiga poäng på spel för bägge lagen. Här testar jag en peng på ett fint odds!

  • Match: Modo – Linköping
  • Spel: Modo
  • Odds: 2.30
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 8/12 19.00

Modo har efter en trevande inledning fått fart på spelet nu, på de åtta senaste matcherna har man sex vinster. En spelare som är glödhet är Per-Åge Skröder som stått för hela 8 poäng på de 4 senaste matcherna. Nu finns det en hel del andra stjärnspelare i dagens Modo också, så som Mattias Ritola och Dick Axelsson, man har även en riktigt bra keeper i Mikael Tellqvist. Får man ihop laget rejält så tror jag att Modo kan gå riktigt långt i år, för här finns det potential!

Anmärkningsvärt ikväll är att samtliga spelare är tillgängliga för Modo, så det är bara att välja och vraka vilka som ska spela.

Linköping har alltid varit med och krigat i slutspelet, men just nu har man ordentliga problem och placerar sig näst sist i tabellen. På de fem senaste matcherna har man endast en (!) inspelad poäng, den kom borta mot AIK. Man kommer från två raka hemmamatcher där man faktiskt blivit nollade bägge gångerna, 0-3 mot HV 71 och senast 0-3 mot Frölunda. Det som grusar är verkligen målproduktionen då det är ”helt ok” att släppa in 3 mål i en hockeymatch. Men man får inte fart på offensiven och är på tok för bekväma framför kassen. I mina ögon har man två riktigt bra femmor, men sen är det ganska tunt bakom dessa.

Ikväll saknar man Martin Laumann som avtjänar en avstängning på tre matcher.

Summa kardemumma så har Modo en bättre trupp och en bättre form än Linköping. 2.30 tycker jag är ett bra odds och spelar denna med medelinsats.