Sista omgången av Elitserien idag innan slutspel och kvalserie drar igång. Ikväll möts Modo – Linköping i Fjällräven center och det är minst sagt viktiga poäng på spel. Modo måste vinna för att vara säkra på en slutspelsplats samtidigt som Linköping måste vinna för att möjligen få undvika kvalserien.

  • Match: Modo – Linköping
  • Spel: Modo
  • Odds: 2.20 @ unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Modo har varit en besvikelse i mina ögon denna säsong, jag trodde verkligen inte att man skulle få lov och offra liv och lem i sista omgången för att nå slutspel. Men nu är man här och det är beror mest på det usla försvarsspel man visat upp många gånger under säsongen, man har faktiskt släppt in näst mest mål i elitserien efter jumbon Timrå. Men dessa problem har man inte visat upp på slutet och Mikael Tellqvist har samtidigt storspelat i kassen. Endast tre insläppta spelmål på sina fyra senaste matcher ger hopp om ett trevligt slutspel om man nu tar sig dit. Offensivt så håller man väldigt hög klass i elitserien med spelare som Axelsson, Skröder, Danielsson, Ritola m.fl

Man ställer idag upp med samma trupp som senast mot Djurgården, enda skillnaden är att Janos Hari återfinns i truppen.

Linköping är en ännu större besvikelse än Modo och det finns stor risk för att detta stjärnspäckade gäng får kämpa i en kvalserie inom kort. Man ligger just nu en kvalserieplats med en poäng upp till Djurgården på säker mark, så det blir en svettig afton när man även lär hålla koll på vad Djurgården ställer till med i Jönköping. Vinner Djurgården så spelar det ingen roll vad Linköping hittar på, utan då är det kvalserien som gäller. Man är även sämst i serien på resande fot med endast 4 segrar på 27 försök, inte bra!

Ikväll sätter vi frågetecken för Jan Hlavac och Pär Arlbrandt som bägge klev av träning i veckan.

—————————————————————–

Modo är det bättre laget här och har dessutom mycket bättre form än Linköping, så jag tycker det är goda chanser för en hemmavinst här. Nu när Modo dessutom sett bra ut defensivt på slutet finns det inget att snacka om. Unibet erbjuder 2.20 på Modo och det tvekar jag inte alls att spela på.

/e@sy