Det började ju så bra för Andreas Johansson som ny huvudtränare i Modo med en bortaseger över Färjestad. Den segern var däremot som bortblåst när laget tog emot Örebro på hemmais och föll stort. Nu får laget chansen mot en ny seger när formsvaga gästar Fjällräven Center.

  • MatchModo – Linköping 
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 16/11, 19:00

Modo fick en kanonstart som sagt efter att Larry Huras fick kicken från klubben. In kommer Andreas Johansson som sparkades inför säsongen av HV71. Han inledde med en seger genom att besegra Färjestad med 4-3 på bortaplan. Det skall tilläggas att Modo tog ledningen tre gånger under ordinarie tid. Laget vände därefter hem till Ö-vik för att ta sig an Örebro. Trots 42 – 19 i skott var det Örebro som visade ett enormt effektiv skytte och vann matchen med hela 5-0. Modo åkte därmed på sin åttonde förlust på lagets nio senaste matcher.

I tabellen har Modo det jobbigt. Laget ligger som under förra säsongen på en kvalplats efter sjutton spelade omgångar med ynka tolv poäng på kontot. Laget har fem poäng upp till tolfte placerade Malmö som däremot har en match mer spelad.
42-67. Ja en smått osannolik målskillnad efter så få omgångar. Modo gör 2,74 mål per match men snittar hela 3,94 bakåt per match. Det är inte oväntat att med det försvarsspelet ser till att Modo ligger där laget ligger.

Hemma i Fjällräven Center har inte klubben rosat marknaden. I och med 0-5 mot Örebro senast har nu laget förlorat fyra raka hemmamatcher och har bara tagit nio poäng på åtta spelade hemmamatcher. Det gör Modo till SHL’s trettonde bästa hemmalag.
Publiken har dock bjudits på målrika matcher inne i arenan. Med lagets målskillnad på 22-25 snittas matcherna med 5,87 mål per match. Noterbart är att sju av Modo’s åtta hemmamatcher har landat på minst fem mål i totalen.

modo_200 V.S linkoping_200

Linköping har hamnat i lite av en formsvacka. Laget förlorade dubbelt upp mot Växjö på hemma respektive bortaplan. Först en tråkig 0-1 förlust och i möte nummer två var Växjö än en gång numret större och besegrade östgötarna med 3-2 inne i Vida Arena. Förlusterna innebar tre förluster på lagets fem senaste matcher.

Med två raka nederlag i bagaget sjönk Linköping till en femte plats i tabellen med trettioen poäng efter sjutton spelade omgångar. Laget har däremot bara två poäng upp till fyran Växjö och har dessutom en match mindre spelad än samtliga lag som ligger ovanför Linköping.
Målfabrikationen har varit som vanligt i Linköping under säsongen. Det vill säga framgångsrik. Med lagets transatlanter och effektiva powerplay har Linköping gjort femtio mål under grundserien. Det ger ett målsnitt på 2,94 mål per match. Bakåt har det varit något stabilare och med fyrtiotre mål bakåt snittar laget 2,52 mål per match.

Bortaspelet brukar vara Linköpings svaghet under säsongerna. Däremot har denna säsong börjat bättre på bortais men däremot har laget fallit in i en formsvacka på resande fot. Linköping är uppe i tre raka förluster på bortais och har efter åtta bortamatcher tagit tolv poäng. Det gör laget till SHL’s sjätte bästa bortalag.
Linköping har nästan en identisk målskillnad på bortaplan så som Modo har på hemmaplan. Med målskillnaden 22-24 snittas Linköpings bortamatcher på 5,75 mål.

Linköping kommer till spel utan:
Jonas Junland
Fredrick Andersson
Rhett Rakhshani

Dags för säsongens tredje möte.
Dom två tidigare mötena har båda vunnits av Linköping. Först vann bortalaget med 3-2 i det senaste besöket i Fjällräven Center med 3-2. Det senaste mötet spelades inne i Saab Arena. Där vann Linköping med hela 7-2.
Sett över lagens fem senaste bataljer har Modo två segrar och Linköping tre. Noterbart är att Linköping har tre raka vinster och att tre av lagens fyra senaste möten har resulterat i minst sju mål på resultattavlan.

Kan Andreas Johansson bryta hemmasvackan?
Det är ingen omöjlighet. Linköping kommer till spel med två matcher mot Växjö som inte var speciellt imponerande insatser. Medan Modo har två bra matcher i bagaget och att det blev hela 0-5 mot Örebro sist är lite av en gåta. Ingen i Modo lägret är speciellt nöjda med resultatet och suktar efter revansch. För att det ska bli revansch gäller det att målskyttet lossnar ikväll och möjligheterna är goda. Ett Linköping som inte har det bästa bortaspelet för tillfället och som dessutom släppt in hela femton mål på lagets tre senaste bortamatcher. Ett ypperligt läge för Modo att trampa igång offensiven. Det medan Linköping får möjligheterna att vända sin borta trend. Försvars svaga Modo som snittar nästan fyra insläppta mål per match och har varken stabila backar eller utmärkande målvakter.
Lagens historik mot varandra talar för en öppen matchbild med två lag som jagar formen och poäng. Vi kan vänta oss en match med goda möjligheter att se en hel del mål ramla in.
Och till oddset 2,10 på över 5,5 mål tackar jag inte nej till när lagens tre av fyra senaste möten har slutat över 5,5 mål. Spelet läggs hos bet365.