SHL spelar sin näst sista omgång för det här året. I en utav dom sex matcherna bjuds vi på en riktigt bottenmatch när jumboplacerade Modo tar emot nästjumbon Leksand. Tre otroligt viktiga poäng att kriga om och inget av lagen har riktigt råd att inte få med sig poäng alls. Lagen har en vardera seger hittills mot varandra den här säsongen. Vem lyckas ta den andra när lagen möts för tredje gången den här säsongen?

  • Match: Modo – Leksand
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Modo
  • Odds: 1,85 Betsafe 
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 28/12, 16:00 

Modo går en ofantligt viktig match till mötes. Detta på grund av att laget ligger för stunden sist i SHL-tabellen och läget börjar att se tungt ut. Modo föll i sin senaste match hemma mot Växjö. En blytung förlust då Modo tappade in 3-3 pucken med endast minuten kvar att spela av matchen för att sedan förlora under förlängningen.

Förlusten innebar Modo’s fjärde på lagets fem senaste matcher. Något positivt att ta med sig i detta är att laget trots allt har tagit poäng i tre raka matcher och i sex matcher av lagets sju senaste.
Men vad hjälper det när lagen ovanför segrar och tar fler poäng än Modo. Modo står på efter trettiofem poäng efter trettioen spelade omgångar. Laget har just nu fem poäng upp till Brynäs på säker mark.

Hemma i Fjällräven Center är Modo inte alltför starka. Laget har spelat femton hemmamatcher men har bara lyckats tagit sjutton poäng på dessa. Det gör Modo till seriens sämsta hemmalag. Med en statistik på fem segrar, varav en efter övertid/straffar och tio förluster, varav tre efter övertid/straffar. Problemet har till stor det varit anfallsspelet då Modo bara har mäktat med att göra trettiofem mål på hemmais, vilket är näst sämst i serien.
Modo har två raka förluster på hemmaplan och har två segrar på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att Modo har tagit poäng i fyra av dessa fem matcher.

Modo får tillgång till sitt nyförvärv Radek Smolenak som förhoppningsvis kan hjälpa laget med det offensiva spelet.

Modo saknar:
W. Nylander (JVM)
V. Olofsson (JVM)
A. Kempe (JVM)

Modo V.S leksand_200

 

Leksand vann sin senaste match. Då på bortaplan mot Djurgården i ett fullsatt Hovet. Matchen vanns med resultatet 2-1 och mycket tack vare än en gång Oskar Alsenfelt som räddade laget. Försvarsspelet såg bra ut men hade Djurgården varit mer effektiva hade ingen påstått att den segern hade varit orättvis om Djurgården hade vunnit.

Segern innebar Leksand’s andra raka och har nu tagit poäng i fyra raka matcher, varav tre matcher har slutat med seger. Med en bättrande poängskörd har Leksand lyckats att börja klättra i tabellen. Leksand har just nu trettiosju poäng efter trettioen inspelade poäng och ligger på en elfte plats i tabellen. Däremot börjar laget kunna känna kontakten av lagen ovanför och har just nu bara tre poäng upp till Brynäs som ligger ovanför strecket.

Bortaspelet har börjat kommit igång mer och mer men är långt ifrån så poängeffektivt som det måste för att Leksand ska ligga högre upp i tabellen. Leksand har endast mäktat med ha ta fyra segrar på bortaplan och spelat ihop tolv poäng efter femton spelade bortamatcher. Det gör att Leksand är seriens näst sämsta bortalag. Laget har dock tagit tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher och har nu två raka bortasegrar i ryggen.

Leksand saknar:
Johan Svedberg
Ryan Russell

Säsongens tredje av fem möten.
Dom två tidigare möten har resulterat i en seger vardera. Den första matchen spelades i Örnsköldsvik och där vann hemmalaget Modo med 5-3.
Den andra matchen spelades i Tegera Arena. En match som Modo hämtade ikapp ett 2-4 underläge till 4-4 under den tredje perioden, men med endast trettiofem sekunder kvar av matchen avgör Leksand med ett 5-4 mål.

Tre otroligt viktiga poäng att spela om.
Speciellt för Modo’s del som börjar att ligga pyrt till. Förlust idag och samtliga lag som ligger nära Modo vinner har Modo åtta poäng upp till strecket. Det är inget läge laget vill utsättas för och det som går att läsa på lagets hemsida kommer det komma ut ett hungrigt hemmalag som ska spela som det vore en VM final.
Modo har trots allt spelat bra och har en relativ bra trupp. Det visar laget upp i match efter match där det största problemet är att laget inte lyckas att vinna matcherna. Modo har lyckats tagit poäng i sex av dom sju senaste matcherna men har endast två segrar på dessa matcher. Jag tror dock att det kommer studsa Modo’s väg den här matchen. Det på grund av som sagt Modo’s spel den senaste tiden. Matchen mot Växjö var bra och med lite tur hade Modo vunnit. Modo har bytt lagkapten för att ge mindre ansvar åt S. Påhlsson som kan fokusera mer på sitt spel än att leda laget. Modo har plockat i poängsprutan R. Smolenak som kommer från TPS Åbo där han gjorde tjugotre poäng på trettioen matcher.
Modo vann lagens första möte i Fjällräven Center och vet hur laget ska knäcka Alsenfelt. Leksand kan tacka Alsenfelt för att poängen trillar in men han kan inte bära laget i alla matcher. Mot ett desperat Modo kommer det bli tufft som har gjort nio mål på Leksand den här säsongen.
Nej, ett Modo som kommer ge allt för en seger i årets sista hemmamatch mot ett Leksand som inte är alltför bra på bortaplan gör att jag spelar Modo som segrare inklusive övertid och straffar till 1,85 hos Betsafe.