Omgång trettiofem skall fullbordas och nästjumbon Modo med en svag form kommer gästas av HV71. Ett HV71 som inte trivs på bortaplan och oftast inte uppe i Fjällräven Center. Kan hemmalaget, Modo dra nytta av det och sätta stopp för sin hemmastatistik med fyra raka förluster?

  • MatchModo – HV71
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Modo
  • Odds: 2,05 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 22/1, 19,00

Ja ni Modo. Ni föll för tredje gången på raken i den förra omgången. Dessutom på bortaplan, mot seriens sämsta lag och definitivt seriens formsvagaste lag. Det vill säga Karlskrona. Modo lyckades hämta upp två underlägen och tog matchen till förlängning, men föll till slut med 3-2 efter att det avgörande målet kom med endast en sekund kvar av övertidsspelet.
Poängen som Modo fick hjälpte föga och laget befinner sig näst sist i tabellen och kommer få kvala sig kvar i SHL om tabellplaceringen står sig grundserien ut. Laget har ett ganska långt steg upp till nästjumbon Rögle som har elva poäng fler än Modo som bara har tagit tjugoåtta poäng på trettiofyra omgångar.

Sexton hemmamatcher har Modo i alla fall avverkat och nästan alla lagets poäng har kommit på hemmais. Totalt har laget nitton poäng efter spel på hemmaplan och det gör laget till seriens tolfte bästa.
Formen är dessvärre ingen höjdare för Modo på hemmaplan. Förlust i den förra hemmamatchen mot Skellefteå med 0-3 och laget åkte på sin fjärde raka hemmaförlust.

Modo gjorde upp med lagets bästa poängplockare M. Lapierre och han valde att lämna laget och föreningen. Ett beslut som rörde upp känslor hos Modo’s B. Ritchie som sågade Lapierre över fotknölarna. En sågning som bör ha väckt engagemang hos spelare, fans och sponsorer. Att en tidigare lagkamrat och landsman inte accepterar en spelares beteende väcker mycket känslor och vilja.

modo_200 V.S hv71_200

HV71 däremot har en bättre form än sina motståndare och besegrade Djurgården på hemmaplan i den förra omgången med 4-2 i en mycket konstigt utvecklad match. Segern var lagets andra på dom fem senaste och HV71 jagar febrilt för att nå topp sex placeringarna innan grundserien är avklarad.
Just nu är steget dit en bit bort. HV71 ligger på en nionde plats med femtioen poäng efter trettiofyra omgångar. Upp till sexan Brynäs är det sju poäng. Till lagets fördel är att man har en match mindre spelad.

Det är framförallt inte på bortaplan som HV71 har tagit mest poäng. Sexton spelade bortamatcher men bara arton inspelade poäng. Det efter sex segrar och tio förluster. HV71 är med den skrala poängskörden seriens elfte bästa bortalag. Sämre lag på bortais är tolvan Rögle, nästjumbon Modo och jumbon Karlskrona.
HV71 föll mot Örebro i lagets senaste bortamatch och inkasserade lagets andra raka förlust på resande fot och den tredje på dom fem senaste bortamatcherna.

Två möten tidigare under säsongen.
Först möttes lagen i Ö-vik och då vann Modo med komfortabla 5-0. Andra gången lagen möttes var det i Kinnarps Arena och HV71 fick revansch och vann med 3-1.
Lagens fem senaste möten har slutat med en seger för Modo och fyra för HV71.
Dom fem senaste mötena inne i Fjällräven Center har slutat med tre segrar för Modo och två för HV71.

Fyra raka hemmaförluster, tar det stopp nu?
Modo måste börja vinna och det framförallt på hemmaplan. Fördelen för Modo är att laget har trots allt merparten av sina poäng på hemmaplan och laget hade tre raka hemmasegrar innan förlustraden på hemmaplan satte igång. Nu möter laget ett HV71 vars bortaspel är långt ifrån seriens bästa och samma sak gäller det för lagets borta form. En ynka seger på dom fyra senaste bortamatcherna och sist laget gästade Modo blev det stortorsk med 5-0.
Att M. Lapierre lämnade Modo har väckt upp känslor i klubben och ingen verkar speciellt missnöjd över att lagets poängkung lämnade utan mer att revanschlust och engagemang väcktes. Jag kan tänka mig att många tänker att vi klarar det här utan honom. Ritchie’s sågning har sannerligen väckt respekt hos medspelarna och att ingen kan gå över loggan på bröstet hur som helst.
Modo har en positiv känsla mot HV71 på hemmaplan och att få en fredagsmatch i hemmaborgen mot smålänningarna med bortaspels trubbel gör att jag tror inte Modo förlorar en femte rak hemmamatch. Lagets två senaste hemmamatcher mot Luleå och Skellefteå har varit bra och hemmaspelet talar för att en seger kommer allt närmare.
Mitt spel blir en hemmaseger inklusive övertid och straffar till 2,05 hos Unibet