Modo är i praktiken klar för kvalspel. Laget har nu tolv poäng upp till tian Brynäs och det är bara fyra omgångar kvar att spela. Laget har en teoretisk chans att kunna missa kvalspel om laget kammar hem full pott i samtliga återstående omgångar och gör en väldig massa mål medan Brynäs inte tar ett enda poäng till, samtidigt som elvan Leksand inte får ta mer än sju poäng. Försöker Modo en sista gång att ge sig själva chansen att kunna missa kvalspel och trycker gasen i botten när Peter Forsberg får sin förtjänsfana hissad mot Frölunda?

  • Match: Modo – Frölunda
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1.85 @ ComeOn
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 26/2, 19.00

Modo förlorade sist på hemmaplan mot HV71 med 2-1. Detta trots att Modo hade bitvis ett tungt tryck mot HV-buren och skickade in kvitteringen 1-1 i mitten av den tredje perioden och jagade ännu ett mål. Istället satte HV71 2-1 och kunde vinna matchen.
Förlusten var Modo’s tredje raka och laget har bara en seger på lagets sex senaste matcher.
När poängen uteblir rycker lagen ovanför i tabellen och Modo har plockat ynka femtio poäng efter femtioen matcher och ligger sist. Laget har fem poäng upp till elvan Leksand och tolv upp till säker mark.
Modo har släppt in näst flest mål, hundrasextio stycken. Med en målskillnad på 118-160 snittar Modo sina matcher på 5,45 mål.

I Fjällräven Center har Modo inte levererat fullt ut. Det är mindre smickrande statistik med endast åtta segrar, varav två efter övertid/straffar och sjutton förluster, varav sex efter övertid/straffar på tjugofem hemmamatcher. Det har bara blivit tjugoåtta inspelade poäng och Modo är överlägset SHL’s svagaste hemmalag. På dessa matcher har det rasslat rejält i näten och målskillnaden lyder 61-77 och ger ett snitt på 5,52 mål.
Modo har två segrar på sina fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att tre av dom fem hemmamatcherna har passerat över 4,5 mål.

Modo saknar eventuellt Per-Åge Skröder annars ställer laget upp med samma lag som mot HV71 senast.

modo_200V.S frolunda_200

Frölunda studsade in på vinnarspåret direkt när laget besegrade Färjestad med 4-3 efter straffar i den förra omgången. Efter mållös andra period fick Frölunda fart på grejorna och gick upp till en både 2-0 och 3-1 ledning. Färjestad lyckades däremot komma ikapp. Frölunda hade stora möjligheter att vinna efter fulltid men lyckades inte.
Segern innebar i alla fall Frölunda’s tredje på lagets fem senaste matcher.
I den fruktansvärt jämna tabellen delar Frölunda på andra platsen tillsammans med Växjö, som dock har en bättre målskillnad.
Frölunda har gjort hundratrettioen mål och släppt in hundratolv. Det ger ett snitt på 4,76 mål per match.

Bortaspelet har varit stabilt under hela säsongen. Frölunda har spelat tjugofem bortamatcher och har tagit tretton segrar, varav fem efter övertid/straffar och förlorat tolv, varav två efter övertid/straffar. Det har gett ett poängintag på trettiosex och laget är SHL’s fjärde bästa bortalag.
På bortaplan har Frölunda nästan varit involverad i lika många mål som på hemmaplan. En målskillnad på 54-62 ger ett snitt per match på 4,64 mål.
Frölunda har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att fyra av dom fem matcherna har slutat över 4,5 mål.

Frölunda kommer till spel utan enligt Skadekollen.com
Robin Figren
Magnus Kahnberg
Anton Axelsson
Christian Bäckman

Lagens femte och sista batalj för säsongen.
Dom fyra tidigare mötena har alla slutat med en seger för göteborgarna.
Först vann laget med 3-2 på hemmaplan.
Den andra matchen slutade med en 4-3 efter förlängning i Fjällräven Center åt Frölunda.
Det tredje mötet slutade med en 2-0 seger på hemmaplan åt Frölunda.
Även lagens senaste möte spelades i Göteborg och då vann Frölunda med 4-3. Noterbart är att tre av fyra möten den här säsongen har passerat över linan 4,5 mål.
Lagens fem senaste möten i Fjällräven Center har slutat med en seger för Modo och fyra för Frölunda. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 4,5 mål.

Fullsatt i Fjällräven Center och tröjcermoni.
Vi kommer få se ett laddat hemmalag som kommer få se sin Peter Forsbergs tröja hissas upp i taket i arenan innan matchstart. Det vankas även ett slutsålt Fjällräven Center.
Modo har inget att förlorar längre utan är inställt på kvalspel. Laget kan därav njuta av stunden (om det går) och försöka få spelet att fungera. Medan Frölunda måste ta tre poäng om laget ska lyckas sluta på en andra plats i tabellen. Frölunda som äntligen fick igång sitt powerplay senast mot Färjestad och gjorde två mål i den spelformen.
Modo är seriens sämsta hemmalag och spelar otroligt målrikt på hemmaplan. Sett över hela säsongen så har inte Modo’s försvarsspel fungerat. Frölunda är ett starkt bortalag men spelar något målsnålare. Men när lagen möter varandra brukar det sluta med minst fem mål på tavlan. Tre av fyra möten den här säsongen har innehållit minst fem mål.
Med två lag som vill ta poäng, hitta formen och kommer vara taggade när nummer 21 hissas i taket.
Mitt spel blir därmed över 4,5 mål till 1,85 hos ComeOn.