Elitserien är faktiskt en ganska tråkig liga att kolla på om man vill ha mål och mycket fart. Det är en stor anledning varför jag saknar NHL såpass mycket och hoas verkligen de löser allt vad de nu behöver lösa innan säsongen är slut. Dessvärre tror jag att det blir en lång lockout, vilket kommer gynna Elitserien publikmässigt och det är kanske den boost dem behöver. I matchen mellan Modo och Frölunda tror jag på mycket fart och fläkt och kanske tillochmed en hel del mål.

  • Match: Modo – Frölunda
  • Speltips: Asian Över 5.0
  • Odds: 1.99 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 13/10, 18.30

Här tror jag vi får se en riktigt bra match. Båda lagen har på pappret en ganska fin offensiv. Framförallt hemmalaget Modo. Jag tyckte redan förra säsongen att man hade ett grymt bra lag offensivt, men det föll tillbaka lite på deras lite sämre defensiv. Man startade säsongen ganska knackigt, men fick en rejäl boost när NHL-stjärnan Alexander Steen vände hemåt. Steen har spelat 8 matcher och på dessa har han producerat hela 13 poäng. En siffra som göra att han ligger högt upp i den totala poängligan. Man har elitseriens bästa form och och öser för tillfället in mål framåt. Man lär utan problem kunna hänga dit ett par kassar på ett defensivt ganska dåligt Frölunda. Om inte annat så lär ju kung Steen göra ett par kassar på egen hand. Frölundas målvakter håller faktiskt ingen högre standard iår.

Den största anledningen till detta spel är att även Frölunda får in ett par NHL-förstärkningar. Matt Duchene från Colorado gör debut och även svenske Viktor Ståhlberg gör comeback i klubben. Visst, det är deras förstamatch, men de har ändå tränat med laget ett tag så formen lär det inte vara något fel på. Duchene besitter en sån klass att han ska vara dominant i Elitserien oavsett om det är hans första eller tjugofemte match. Ståhlberg har varit lite halvt okänd för många i Sverige då han åkte över tidigt till Chicago. Han har nu spelat till sig en roll som anses vara mycket viktig i Chicago och deras framtid. Det lossnade litegrann för Frölunda senast mot Timrå, och jag tror att dessa två stjärnor bör ge ytterliggare en injektion i Frölundas offensiv.

Enda lilla negativa med detta är att Modo har spelat tight på sin hemmaplan medans Frölunda spelat tight på bortaplan, men när minus möter minus så blir det plus, och när plus möter plus så blir det minus. Jag tror på målfest och spelar asian över 5.0 mål till 1.93. Blir det endast fem mål i matchen så får vi en void och pengarna tillbaka. Det köper jag. Lagen möttes i början av denna säsongen och då slutade mötet 7-6 till Frölunda.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden