Resterande omgång i Svenska Hockeyligan spelas idag. Fokus läggs på två lag som ligger i botten med seriens svagaste form. Där det tiondeplacerade hemmalaget Modo tar emot elfteplacerade Färjestad. Färjestad som trivs otroligt bra i Fjällräven Center under tidigare säsonger. Kan laget utnyttja det i kvällens match?

  • Match: Modo – Färjestad
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Färjestad
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 22/10, 19:00

Modo Hockey kommer till spel med endast en seger på lagets fem senaste matcher. I förra omgången föll Modo på hemmaplan mot Brynäs med 3-1. En match där Modo var så många gånger bättre än bortalaget. Men en storspelande Bernard Starkbaum i borta-kassen och ett effektivt Brynäs kunde vända och vinna matchen. Värt att tillägga är att Modo vann skotten med 42-18.

Modo med endast tre poäng på lagets fem senaste matcher är tillsammans med Färjestad seriens formsvagaste lag. Med endast sju mål framåt på dessa fem matcher visar att Modos’s största problem är målskyttet för stunden.

Modo har spelat till sig tolv poäng på tolv spelade matcher. Det leder till att laget ligger på en tionde plats i tabellen. Med nio poäng upp till Brynäs som har direktplatsen till slutspelet. Men bara ett poäng ner till Färjestad som ligger under strecket.

Hemmaspelet i Fjällräven Center har inte varit något vidare den här säsongen. Modo är för stunden seriens tionde bästa hemmalag och har endast sex inspelade poäng på hemmaplan efter sex matcher. Med en statistik på två segrar, fyra förluster och en målskillnad på 12-19.
Förutom förlusten senast på hemmaplan så har laget nu tre raka förluster på hemmais.

Skadad är Jonas Ahnelöv annars är  Dennis Persson och Niklas Torp osäkra till spel.

modo_200 V.S Färjestad

Färjestad BK fick äntligen vinna i sin senaste match. Efter att laget har radat upp förlust efter förlust i fem raka matcher så kom äntligen segern. Det var ingen seger som helst utan Färjestad besegrade självaste serieledarna Skellefteå med 6-3 på hemmaplan. Trots att laget var utspelat första fem minuterna och underläge 0-1 så vaknade laget och framförallt Milan Gulas som gjorde säsongens tre första mål. Segern var rättvis sett till hela matchen.

Även Färjestad har bara tagit tre poäng på lagets fem senaste matcher och är seriens näst svagaste lag. Detta via bättre målskillnad än Modo. Problemet har varit likt som Modo målskyttet. Endast elva mål framåt på fem matcher.
Totalt har Färjestad spelat till sig elva poäng efter tolv omgångar och ligger på en elfte plats i tabellen. Med fyra poäng ner till jumbon Leksand är det bara ett poäng upp till Modo som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

Bortaspelet har varit bättre än hemmaspelet för Färjestad’s del. Med sex poäng på sex bortamatcher är Färjestad seriens sjunde bästa bortalag. Detta via två segrar, varav en efter straffar, fyra förluster, varav en efter straffar och en målskillnad på 11-17.
Färjestad’s senaste bortamatch var mot Örebro. En match där Färjestad förlorade med 4-1. Laget hade kontakt men efter slarv vid underläge 2-1 kom 3-1 och därefter var Färjestad aldrig nära. Noterbart är att Färjestad har fyra raka bortaförluster.

Färjestad återfår Shawn Lalonde efter avstängning. Anssi Salmela’s medverkan är osäker beroende om han hinner bli spelklar., och Per Åslund medverkan är osäker.  Annars saknas Marius Holtet och Joakim Nygård.

6-2 till Modo i första mötet.
En match där Modo tog ledningen med 1-0 i spel tre mot fem. Färjestad kvitterade men Modo var hetare och återtog ledningen och vann till slut klart med 6-2 på bortaplan i Karlstad.
Lagens fem senaste möten har annars resulterat i två segrar för Modo och tre för Färjestad.
Dom fem senaste matcherna i Fjällräven Center har resulterat i endast en seger för Modo och fyra för Färjestad. Noterbart är att Färjestad har tre raka bortasegrar mot Modo.

Färjestad fortsätter sin vinnande trend i Fjällräven Center?
Ja, det tror jag. Detta för det spel Färjestad visade upp i senaste matchen var säsongens bästa match för bortalaget. Samtidigt som lagets nyckelspelare äntligen fick komma igång. Milan Gulas gjorde inte bara säsongens första mål utan även tre! Klepis var stekhet och svarade för tre assist och det verkar som första kedjan i Färjestad vaknade ordentligt. Medan Modo sköt 42 skott på Brynäs i sin förra match och fick bara in en puck. Modo visar upp en ordentlig ineffektivitet för tillfället och endast sju mål framåt på lagets fem senaste matcher. Samt att försvarsspelet inte alls är som förra säsongen. En orsak är att laget är sämre än förra säsongen men även att Linus Ullmark i målet inte alls är att känna igen. Ifjol en av seriens bästa målvakt och nästan raka motsatsen iår.
Färjestad har tagit TRETTON poäng av femton möjliga mot Modo i dom fem senaste matcherna i Ö-vik. Färjestad trivs verkligen inne i Fjällräven Center.

Med ett Färjestad som verkligen visade vad laget är kapabla till och äntligen fick utdelning i målskyttet och ska ge allt för att bygga vidare på det spelet. Mot ett Modo som är nederlagstippat och i regel inte trivs bra mot Färjestad och framförallt inte på hemmaplan. Får Färjestad Salmela spelklar till matchen så blir han ett tungt nyförvärv och nyttig pjäs i kvällens match. Med förutsättningarna, inbördes möten och lagens spel den senaste tiden så spelar jag Färjestad som segrare inklusive övertid och straffar till 1,90 hos bet365.